Προορισμός Βουκουρέστι

16:07 25/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
"Σαν Μαμές", Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Στον "Λάκκο των Λεόντων" τα "λιοντάρια" της Σπόρτινγκ Λισαβόνας καλούνται να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην σκληροτράχηλη Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Οι Βάσκοι του Μαρσέλο Μπιέλσα θέλουν κόντρα στην Σπόρτινγκ να κάνουν ό,τι και στα παιχνίδια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σάλκε, δηλαδή να πάρουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους δώσει άλλη μια πρόκριση. Ο Αργεντινός τεχνικός μπορεί να υπολογίζει τόσο στον Χάβι Μαρτίνεθ που επέστρεψε από

τιμωρία όσο και στον Μουνιαΐν που δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Σανταντέρ στην νίκη της Μπιλμπάο με 1-0.
Ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Ρικάρντο Σα Πίντο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ελίας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αλλά και στους τραυματίες Ριναούντο και Ροντρίγκεζ.
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει μόνο νίκες κάθε φορά που υποδέχεται ομάδα από την Πορτογαλία ενώ αντίθετα η Σπόρτινγκ δεν έχει κερδίσει ποτέ επί ισπανικού εδάφους.
Η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1985-86 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να παίρνει την πρόκριση.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών, η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι η μοναδική που δεν έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Στο "Σαν Μαμές" η Σπόρτινγκ θα επιδιώξει να βελτιώσει τις επιδόσεις της στα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς στα 10 τελευταία ματς που έχει δώσει μακριά από την Πορτογαλία έχει μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
"Μεστάγια", Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
Το γκολ του Ρικάρντο Κόστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε ελπίδες στην Βαλένθια η οποία καλείται να ανατρέψει το 4-2 του "Βιθέντε Καλντερόν" και να βρεθεί στον τελικό του Europa League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης από την άλλη μεριά θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτό το 4-2 και να επαναλάβει ό,τι και το 2010 όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Φούλαμ.
Σε ένα από τα τελευταία του παιχνίδια στον πάγκο της Βαλένθια, ο Ουνάι Έμερι μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Σέρχιο Κανάλες ο οποίος απουσίαζε για μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού με τον Μπανέγκα να εξακολουθεί να αποτελεί την μεγάλη απουσία της Βαλένθια.
Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με καλή ψυχολογία μετά την νίκη επί της Εσπανιόλ η Ατλέτικο Μαδρίτης ταξιδεύει στο Λεβάντε με στόχο την πρόκριση.
Η Βαλένθια έχει κατακτήσει το τρόπαιο όταν η διοργάνωση λεγόταν ακόμα ΚύπελλοUEFA, το 2004 νικώντας την Μαρσέιγ.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να κερδίσει ισπανική ομάδα εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι την ίδια στιγμή που η Βαλένθια δεν έχει ηττηθεί από ισπανική ομάδα στο "Μεστάγια" στα πλαίσια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα