Πρόκριση με ανατροπή

20:25 12/3/2014 - Πηγή: AEK365

Εκπληκτικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκε τελικά στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας Γυναικών στην υδατοσφαίριση ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η ομάδα του Κώστα Δήμου νίκησε απόψε με 14-13 την ρωσική Κίνεφ Κίρισι, στην τυπική ευρωπαϊκή έδρα της, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, παρότι είχε βρεθεί να χάνει και με 10-6 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 9-9 στον πρώτο αγώνα στη Ρωσία πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

'Ηταν ένα ματς ματς συγκλονιστικό, διαφήμιση του αθλήματος. Η Ρουμπέση άνοιξε το σκορ στον αγώνα, αλλά η Κουρότσκινα ισοφάρισε. Στη συνέχεια η Κίρισι ανέβασε ταχύτητα και έφτασε το σκορ στο 2-4 με το σουτ της Μπελίεβα. Η Τσουκαλά, όμως, ευστόχησε σε πέναλτι λίγο πριν το φινάλε της περιόδου και μείωσε σε 4-5.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Ρωσίδες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα τριών γκολ εξαιτίας των βιαστικών επιθέσεων των Ελληνίδων. Στην τρίτη περίοδο η Κρίμερ έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (6-10), αλλά εκεί μίλησε η εμπειρία και το ταλέντο των πρωταθλητριών της Ελλάδας, καθώς επεχείρησαν την μεγάλη αντεπίθεση και ισοφάρισαν σε 11-11 στα 2 λεπτά πριν τη λήξη του οκταλέπτου με τη Διαμαντοπούλου.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι έγινε πιο κλειστό, αλλά η Τσουκαλά έδωσε κεφάλι στο σκορ για τη Βουλιαγμένη. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε η Κοντογιάννη έκανε το 13-11 και έφερε την ομάδα της μια ανάσα από την πρόκριση. Στο 2.11 η Διαμαντοπούλου αποβλήθηκε για 3η φορά με το σκορ στο 13-12, η Προκοφίεβα ισοφάρισε όμως στην επόμενη φάση και η Ξενάκη έβαλε το νικητήριο γκολ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ 14 - 13

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-5, 2-4, 5-2, 3-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Χυδηριώτη, Ντάσιου, Πρωτόπαππα, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Διαμαντοπούλου 1, Μαυρωτά, Κοντογιάννη 1, Ζοφώλη.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντρ Ναρίτσκα): Καρναούκι, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμανοβιτς, Κουρότσκινα 1, Κρίμερ 4, Ιακούσεβα, Κόκλοβα, Μπελίεβα 2, Κοκιάροβα 2, Οκούνεφα, Ρίτζκοβα 1, Ιούσκοβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα