Πριν μιλήσετε για… σκάνδαλα, απαντήστε για το Καραϊσκάκη

16:08 29/3/2014 - Πηγή: AEK365

Οι δύο από τις τρεις εφημερίδες του Ολυμπιακού (το ΦΩΣ στάθηκε για ακόμη μια φορά στο ύψος του) και η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ανακάλυψαν σήμερα από το πουθενά... σκάνδαλο υπέρ της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη(!!!), με την τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και επιτρέπει στην Περιφέρεια να επιχορηγεί την κατασκευή και την ανακατασκευή γηπέδων. Παρεμπιπτόντως, η εν λόγο τροπολογία

συμπεριλαμβάνεται σε νομοθετική ρύθμιση που εμπεριέχει και την τροπολογία «Εκσυγχρονισμού ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου», η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου, αλλά και δεκάδων ακόμη. Μάλιστα, επειδή η κόκκινη προπαγάνδα προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι με τον συγκεκριμένο νόμο η Περιφέρεια θα επιχορηγήσει το σύνολο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, είναι γνωστό ότι η απόφαση για την «Αγιά Σοφιά» έχει ήδη παρθεί και αφορά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, χρηματοδότηση του συνόλου του έργου έχει εγκριθεί για το κλειστό του Πανιωνίου, αλλά και μια σειρά άλλων εγκαταστάσεων σωματείων.
Σε κάθε περίπτωση, μιας και η πλευρά του Ολυμπιακού άνοιξε το θέμα των γηπέδων, καλό θα είναι -πριν μιλήσει για σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν- να απαντήσει σε ένα καυτό ερώτημα που εδώ και πολύ καιρό παραμένει αναπάντητο: Θυμίζουμε ότι στην τηλεοπτική εμφάνιση του Στηβ Κακέτση στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», στις 17/12/2013, ο γνωστός επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε μια σειρά σοβαρών καταγγελιών σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. Μια από τις καταγγελίες-βόμβες που είχε κάνει τότε ο κ. Κακέτσης και μέχρι σήμερα έχει μείνει χωρίς απάντηση, αφορούσε το Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς είχε υποστηρίξει ότι τα τελευταία δύο χρόνια το αφεντικό του ΟΣΦΠ (και μεγαλομέτοχος της Καραϊσκάκης Α.Ε.) δεν πληρώνει το δάνειο που είχε παρθεί από την Εθνική Τράπεζα για την ανέγερση του Σταδίου. «Να μας πει γιατί δεν έχει πληρώσει την Εθνική Τράπεζα για το Καραϊσκάκη δύο χρόνια. Εδώ δεν έχει επέμβει ο Εισαγγελέας...», είχε τονίσει.
Η συγκεκριμένη καταγγελία εξακολουθεί να μένει αναπάντητη, παρά το γεγονός ότι γεννά ένα πολύ μεγάλο θέμα, σε περίπτωση που ισχύει. Κι αυτό διότι η εταιρεία «Καραϊσκάκης Α.Ε.», προκειμένου να εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δάνειο, έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση να καταβάλει το 15% επί του συνόλου των εσόδων από τη χρήση του γηπέδου για 15 χρόνια (από το 2004 έως το 2019!) στην ΓΓΑ. Στην ΓΓΑ που βρίσκεται πλέον σε τόσο τραγική κατάσταση, που αδυνατεί να στηρίξει έργα αθλητικών υποδομών, αναγκάζοντας το Κράτος να «παραχωρήσει» πλέον αυτόν τον ρόλο στις Περιφέρειες, μέσω της τροπολογίας που από τις εφημερίδες του Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε... σκανδαλώδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα