Οι λόγοι της απουσίας Μαρινάκη-Σάββα από το δικαστήριο

16:08 29/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ως γνωστόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν έδωσαν το πρωί το παρών στο ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου δικάζονταν για την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών του περσινού τελικού του Κυπέλλου.
Ασφαλώς και είχαν δικαίωμα να μην παρίστανται

οι ίδιοι αλλά να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Ωστόσο η αιτιολογία της απουσίας τους είχε ενδιαφέρον.
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος είπε απευθυνόμενος προς τον εισαγγελέα της έδρας:
"Ο κ. Μαρινάκης έχει πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και διαρκή ραντεβού. Ωστόσο ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν ήρθε, είναι η αντιπαλότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο. Μια αντιπαλότητα που παράγει ευκαιρίες προπηλακισμών και ύβρεων. Εκρίθη λοιπόν, ότι καλό θα ήταν να μην έρθει, για λόγους διαφυλάξεως της τάξης. Δεν είναι ότι δεν σέβεται το δικαστήριο σας".
Για τον Σάββα Θεοδωρίδη, ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργόπουλος προέβαλε την ίδια αιτιολογία (περί διαφύλαξης της τάξης), καθώς και ότι "μην ξεχνάμε πως ο κ. Θεοδωρίδης είναι και 79 ετών".
Εξάλλου, ενδιαφέρον είχε και η προσέγγιση του εισαγγελέα της έδρας για τους λόγους για τους οποίους οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης κατέβηκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης: "Αυτή η συμπεριφορά τους, κάλυπτε μια εσωτερική, μια έμφυτη ανάγκη, μια ανασφάλεια, ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, που εκφράστηκε με ένα ίσως άκομψο τρόπο, που δεν αποτελεί όμως ποινικό αδίκημα"...

Πηγή: contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα