Πολυτάρχου: Να μείνει στην ΑΕΚ πολλά χρόνια ο Αγγελόπουλος

15:19 20/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου ζει πολύ όμορφες στιγμές με την ΑΕΚ. Ο πεπειραμένος γκαρντ μίλησε για όλους και για όλα...

-Μιχάλη φαινόσουν συγκινημένος στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τα Τρίκαλα. Πώς ένιωσες που ήσουν παρών σε αυτό το ιστορικό ματς, ως αρχηγός της ΑΕΚ;

«Ένιωσα ανατριχίλα, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες. Ήταν από τις πιο συγκινητικές και όμορφες στιγμές στην ζωή μου, γιατί ο «Παγκόσμιος»

δεν ήταν μόνο αρχηγός της ΑΕΚ. Είναι και η ιστορία της ΑΕΚ. Είναι ο πρώτος αρχηγός και ο μοναδικός που είχε, που έχει και που θα έχει η «Βασίλισσα». Πολλοί αρχηγοί θα περάσουν από την ΑΕΚ, αλλά σαν τον Παγκόσμιο κανένας».

-Πόσο μεγάλο βάρος είναι το να είναι ένας παίκτης, αρχηγός στην ΑΕΚ;

«Η φανέλα της ΑΕΚ είναι πολύ βαριά και η ιστορία της, έτσι όπως την έγραψε ο Παγκόσμιος και οι τότε συμπαίκτες του, είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω αυτό, τα λέει όλα».

-Ο κόσμος πάντως έδειξε ότι σε έχει μέσα στην καρδιά του. Ανυπομονούσε να σκοράρεις και σε αποθέωσε μόλις τα κατάφερες με το λέι απ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος με αγαπάει, όπως τον αγαπάω και εγώ. Είναι πολύ σημαντικό. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα, μου έχει δείξει απίστευτη αγάπη. Ήταν πάντα δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές. Αυτός ο κόσμος είναι μοναδικός. Μόνο που τον βλέπεις να φωνάζει, σε κάνει 100% καλύτερο παίκτη».

-Έχεις ζήσει τα δύσκολα χρόνια της ομάδας στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ήσουν παρών και στις δύο ανόδους και πλέον η ομάδα έχει μεγαλώσει πολύ. Πως βιώνεις αυτή την εξέλιξη;

«Ο στόχος που βάλαμε κάποια παιδιά όταν ήρθαμε στα δύσκολα χρόνια, έχει πετύχει. Βάλαμε στοίχημα και υποσχεθήκαμε σε δύο χρόνια η ομάδα να είναι στην Α1 και να διεκδικεί να γίνει ξανά Βασίλισσα. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα που τα καταφέραμε. Θα είμαι στην ομάδα όσο με χρειάζεται και όποτε με χρειάζεται. Γιατί πλέον έχω δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο».

-Ο χρόνος συμμετοχής σου, έχει μειωθεί αισθητά, με βάση αυτά που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Αισθάνεσαι στεναχωρημένος γι' αυτό; Θα ήθελες να έπαιζες περισσότερο;

«Σίγουρα, κάθε αθλητής θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο, αλλά όπως είπες και εσύ η ομάδα πλέον έχει μεγαλώσει. Όπως είπα και πριν, εγώ θα είμαι εδώ όποτε με χρειαστεί η ομάδα».

-Τον τελευταίο καιρό έγινε ένας ντόρος για τις νέες ρετρό εμφανίσεις της ΑΕΚ, στα πρότυπα του NBA. Εσύ ως παίκτης, είσαι ο πιο κατάλληλος για να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις σας, από τις νέες φανέλες.

«Είναι πάρα πολύ ωραίες. Είναι κάτι διαφορετικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βλέπουμε ότι και ο κόσμος τις αγάπησε αυτές τις εμφανίσεις. Παίρνουμε λίγο... μυρωδιά από ΝΒΑ και αυτό είναι πολύ ωραίο».

ΑΕΚ ανέβηκε πλέον στην 4η θέση και θα περιμένει το ματς του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όμως ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα στην έδρα της Νέας Κηφισιάς. Πιστεύεις ότι πλέον χάθηκε η 3η θέση;

«Αυτό που συζητάμε όλοι και έχουμε στόχο, είναι να κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και το τι κάνουμε εμείς. Όχι το τι κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι τόσο σημαντικές οι θέσεις στην κανονική σεζόν, αν εμείς παίζουμε αυτό που μπορούμε. Είμαστε ικανοί να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιαδήποτε έδρα, οπότε δεν μας απασχολεί. Έχουμε δείξει ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κερδίζουμε ακόμα και όταν είμαστε σε κακή μέρα. Είναι στο χέρι μας, να φτάσουμε ψηλά».

-Το ταβάνι της ομάδας μέχρι που φτάνει για φέτος;

«Από την αρχή της χρονιάς έχει αλλάξει πολλές φορές το... ταβάνι. Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε φέτος, αλλά σίγουρα θα προσπαθούμε πάντα για την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Μακάρι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Στην θέση σου, υπάρχουν δύο αρκετά ποιοτικοί παίκτες, ο Ίνγκλις και ο Ντελινινκάιτις. Πως είναι η συνεργασία σου μαζί τους;

«Είναι πολύ καλή. Γενικά, όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι επαγγελματίες και καλά παιδιά. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στον στόχο που έχουμε. Έχουν καταλάβει όλοι που έχουν έρθει. Ο Καρλ και ο Τόμας είναι δύο παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και το δείχνουν σε κάθε ματς. Εγώ μόνο να κερδίσω έχω από αυτούς».

-Πόσο έχει συμβάλλει ο Μάκης Αγγελόπουλος, στο να αλλάξει επίπεδο η ΑΕΚ;

«Σίγουρα 100%. Ο κύριος Αγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος που μαζί με την βοήθεια του Αλέξη Αλεξίου, άλλαξε 100% επίπεδο την ομάδα και εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα, γιατί μπορεί να την κάνει Βασίλισσα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

-Σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Αλέξης Αλεξίου είπε ότι η ΑΕΚ διαθέτει επίσης πολύ καλούς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ της. Συμφωνείς;

«Σίγουρα. Οι Έλληνες παίκτες που έχουμε στο ρόστερ, είναι από τους κορυφαίους στην Α1. Έχουμε νεαρούς, ταλαντούχους παίκτες, έχουμε έμπειρους και όσο και να μην φαίνεται, βοηθάνε πολύ και τους ποιοτικούς ξένους παίκτες μας, για να παίζουν καλύτερα στα παιχνίδια. Άλλωστε, ο καθρέφτης των παικτών είναι η προπόνηση. Γίνεται τόσο καλή προπόνηση που μετά ο αγώνας γίνεται πιο εύκολος».

Πηγή: «Ωρα των Σπορ»

Keywords
Τυχαία Θέματα