Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για ένα βίντεο (VIDEO)

22:09 27/5/2014 - Πηγή: AEK365

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου το βίντεο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο φαίνονται δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, έπειτα από τις ευρωεκλογές του 2009, με τις οποίες εμφανίζεται να ζητά πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στο βίντεο, ο κ. Βενιζέλος

εμφανίζεται να λέει ότι «ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων» και ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται προκειμένου να διαχειριστεί μία πρωτοφανή κρίση».

Εντούτοις, το κύριο σημείο-αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποστροφή του λόγου του κ. Βενιζέλου, πως «υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα».

Υπενθυμίζεται, ότι στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κάρολο Παπούλια μετά τις ευρωεκλογές έκανε λόγο για «δυσαρμονία» και ζήτησε εκλογές το «συντομότερο δυνατό».

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμνλή, τότε, διά του Σ.Κεδίκογλου έκανε λόγο για «εκτροπή» και το ΠΑΣΟΚ για «κραυγαλέα αντισυνταγματική και αδιέξοδη γραμμή», υπενθυμίζοντας ότι η συνταγματική διάταξη περί δυσαρμονίας «έχει αλλάξει ριζικά το 1986».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το 2009 «κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια» και αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας «δεν καταθέτουν πρόταση μομφής».

«Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;

»Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη "δυσαρμονία", πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί να επικαλείσαι "δυσαρμονία", πρέπει να λες και ποια είναι η "αρμονία" που προτείνεις. Από κει και πέρα όμως στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να "ξεχνούν" ότι:

»1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36,7% και όχι 26,5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα

»2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά

»3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.

»4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές (ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α).

»Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές», κατέληξε το ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας» και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του».

Για ακόμα μια φορά το ΠΑΣΟΚ απάντησε σημειώνοντας: «Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα να απαντήσουν με σαφή επιχειρήματα για μια ακόμη φορά τους οδηγεί να καταφεύγουν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι μόνο σε αυτό το πεδίο διαπρέπουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα