Πρόκριση για Μάρεϊ

21:50 27/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Βρετανός που επιστρέφει στο Roland Garros, μετά τον προημιτελικό του το 2012, επικράτησε με 6-1, 6-4, 3-6, 6-3 του Καζάκου αντιπάλου του και προκρίθηκε στους «64» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς μετά και τη νίκη του Αυστραλού, λίγο αργότερα, επί του Ντάστιν Μπράουν με 7-6(5), 6-4, 6-7(1), 7-5.

Το Νο7 του ταμπλό, μετά τον αποκλεισμό του Βαβρίνκα και την απουσία κάποιου ισχυρού αντιπάλου στο δεύτερο quarter του ταμπλό, έχει την ευκαιρία να προχωρήσει πολύ και να επαναλάβει,

τουλάχιστον, την καλύτερή του πορεία στο τουρνουά, όταν το 2011 είχε αγωνιστεί στον πρώτο του ημιτελικό στο γαλλικό Όπεν.

Πρόκριση σε 100 λεπτά για Φερέρ στο Roland Garros
Μια άνετη πρόκριση στο β' γύρο του Roland Garros πέτυχε ο Νταβίντ Φερέρ, με τον 32χρονο Ισπανό (Νο5) να χρειάζεται 100 λεπτά για να ξεμπερδέψει με τον Ολλανδό Ιγκόρ Σίσλινγκ με 6-4, 6-3 6-1. Ο Φερέρ, φιναλίστ πέρυσι στο γαλλικό Όπεν, εκμεταλλεύτηκε τις έξι από τις δέκα ευκαιρίες για μπρέικ, αλλά και τα 53 λάθη του Σίσλιγνκ, φθάνοντας άνετα στην πρόκριση. Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή από την ιταλική κόντρα ανάμεσα στους Σιμόνε Μπολέλο και Αντρέα Αμομπόλντι.
Ο Κάρλκοβιτς «καθάρισε» τον Ντιμιτρόφ
Σπουδαία πρόκριση στο 2 γύρο του απλού ανδρών πανηγύρισε ο Ιβο Κάρλοβιτς, επικρατώντας του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο11) με 6-4, 7-5, 7-6(4). Ο 35χρονος Κροάτης έβγαλε 22 άσους, 11 ο Ντιμιτρόφ, υπέπεσε σε λιγότερα λάθη (16 έναντι 22), ενώ πέτυχε και δύο μπρέικ, μη δίνοντας καμία ευκαιρία για μπρέικ στον αντίπαλό του.
Ο Κάρλοβιτς για 3η φορά στην καριέρα του περνά στο 2ο γύρο του γαλλικού Όπεν και απέναντι είτε στον αυστριακό Αντρέας Μάουρερ, είτε στον Γερμανό Ντάνιελ Μπραντς θα παίξει για την πρόκριση στον 3ο γύρο.
Σχετικά εύκολη ήταν και η επικράτηση του Ρισάρ Γκασκέ. Ο Μπέρνταντ Τόμιτς, με τον πατέρα του στις κερκίδες, κατάφερε να αμφισβητήσει μόνο στο 3ο σετ τον Γάλλο πρωταθλητή ο οποίος επικράτησε με 6-2, 6-1, 7-5 του Αυστραλού.

Εγκατάλειψαν Χάας κι Αλμάγκρο
Αδοξο τέλος είχε η προσπάθεια των Τόμι Χάας και Νίκολας Αλμάγκρο, που εγκατέλειψαν τους αγώνες τους, λόγω τραυματισμού,

Ο 36χρονος Τόμι Χάας, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα του κόντρα ατοβ Εσθονό, Γιούργκεν Γιοπ, εξ αιτίας προβλήματος στον ώμο, κι ενώ ήταν μπροστά 5-2 στο πρώτο σετ..

Την ίδια ώρα, ο Νίκολας Αλμάγκρο Νο21 του ταμπλό, επίσης εγκατέλειψε τη μάχη απέναντι στον Αμερικανό, Τζακ Σοκ. Ο Σοκ νικούσε 5-0, όταν ο Ισπανός αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει, χαρίζοντας την πρόκριση στον αντίπαλό του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο τραυματισμός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα