Ποδοσφαιριστής «πέθανε» για 25 λεπτά και τώρα γύρισε στα γήπεδα!

21:17 28/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής Λούις Σιλντς από τη Βρετανία, έφυγε από τη ζωή για 25 ολόκληρα λεπτά, καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, όχι μόνο επανήλθε αλλά μπήκε ξανά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα!

Ο Σιλντς, ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του έπαθε ανακοπή καρδιάς. Μαζί του βρίσκονταν η μητέρα του και η φίλη του. Η μητέρα του έδωσε τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί τους είπαν ότι ο Σιλντς είχε πεθάνει για 25 λεπτά καθώς η καρδιά του δεν έδινε κανέναν παλμό. Αμέσως μπήκε σε μηχανική υποστήριξη και για τέσσερις μέρες βρισκόταν

σε κώμα.

Όμως, μόλις τρεις εβδομάδες μετά ο 23χρονος ποδοσφαιριστής της Poulton FC βγήκε από το νοσοκομείο και πέντε μήνες μετά μπόρεσε να επιστρέψει στο γήπεδο.

Μετά την απίστευτη εμπειρία του, ο 23χρονος προσπαθεί να αφυπνίσει τους νέους για το πώς να εντοπίζουν σημάδια καρδιακής ανακοπής, ενώ συγκεντρώνει χρήματα για το Καρδιολογικό Κέντρο του Λάνκασαϊρ.

Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει καμία ανάμνηση αυτού που έγινε. Το τελευταίο που θυμάται είναι να ξυπνάει νιώθοντας δυσφορία και τρέμοντας.

Οι γιατροί αρχικά είχαν υποθέσει ότι ο λόγος της καρδιακής ανακοπής ήταν η υπερβολική κατανάλωση ποτού ή ναρκωτικών. Ωστόσο μετά από εξετάσεις ανακάλυψαν ότι ο Σιλντς είχε γεννηθεί με μια ανωμαλία της καρδιάς, η οποία ήταν χωρισμένη σε ακόμα ένα σημείο μεταξύ των ανώτερων και των κατώτερων στρωμάτων της κάτι που προκάλεσε την ανακοπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα