Πλήρης ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση Κλάτενμπεργκ

18:57 22/11/2012 - Πηγή: AEK365

Η αθώωση του Κλάτεμπεργκ, μάλλον ήταν αναμενόμενη έπειτα από τις εξελίξεις που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Από τη στιγμή που και η Αστυνομία του Λονδίνου είχε σταματήσει την έρευνα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αφού ούτε κάποιος εκπρόσωπος της Τσέλσι δεν παρέστη στο Τμήμα για κατάθεση, ούτε ο Τζον Όμπι Μίκελ, είχε γίνει φανερό ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το απευκταίο σενάριο για τους «μπλε».

Ο λονδρέζικος σύλλογος είχε καταγγείλει τον Μαρκ Κλάτεμπεργκ αμέσως μετά την ήττα (3-2) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, στις

28/10.

Η καταγγελία της Τσέλσι για τον διαιτητή, αφορούσε ρατσιστική συμπεριφορά προς τον μέσο της ομάδας, Τζον Όμπι Μίκελ, αλλά και κατά των Χουάν Μάτα και Φερνάντο Τόρες.

Οι δύο Ισπανοί, διέψευσαν οτιδήποτε τους ενέπλεκε στην υπόθεση, τονίζοντας πως δεν άκουσαν ποτέ από τα χείλη του Κλάτεμπεργκ κάτι ανάρμοστο. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι καταθέσεις των βοηθών του ρέφερι σε εκείνο το παιχνίδι, επικαλούμενοι το σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Η Τσέλσι δεν έκανε πίσω και συνέχισε να επιζητεί τη δικαίωση σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως ο ρατσισμός, ωστόσο, οι ενδείξεις που λάμβαναν και οι άνθρωποι της ομάδας, έδειχναν ότι ήταν πολύ πιθανό να εκτεθούν και να... βγουν κουρεμένοι, ενώ πήγαιναν για μαλλί.

Κάπως έτσι έγινε τελικά. Ο Μαρκ Κλάτεμπεργκ βγήκε «καθαρός» από την FA, η οποία απήγγειλε την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς στον Τζον Όμπι Μίκελ, που πλέον κινδυνεύει με τιμωρία για το «ντου» στο καμαράκι των διαιτητών στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μετά τη λήξη του αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους».

Σημειώνεται, πως όλες αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που σημειώνονταν εξελίξεις, ο 37χρονος διαιτητής είχε αποφασίσει να απέχει από τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, όπως θα γίνει και από αυτά της 13ης αγωνιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα