Πλατινί: Το Μουντιάλ στο Κατάρ δεν θα γίνει καλοκαίρι!

14:49 4/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Μισέλ Πλατινί υποστήριξε πως η UEFA έχει συμφωνήσει με την FIFA ώστε η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022 να μην γίνει καλοκαίρι λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα AS, ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: "Έχω ενημερώσει από την πρώτη

στιγμή και τους δημοσιογράφους αλλά και τους διοργανωτές ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ το καλοκαίρι. Πρότεινα να μην πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια του μόνο στο Κατάρ, αλλά και σε άλλα Εμιράτα.
Η FIFA και η UEFA έχουν συμφωνήσει σε σημαντικά σημεία όπως το να πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ του Κατάρ το καλοκαίρι δεν θα είναι ό,τι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση η FIFA δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα αυτό πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της χώρας που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2022. Ίσως να αλλάξουμε την ημερομηνία , τον μήνα αλλά όχι τη χώρα, όχι το Κατάρ".
Σε ερώτηση αν η UEFA επιθυμεί το Μουντιάλ να γίνει τον Ιανουάριο και η FIFA τον Δεκέμβριο, ο Πλατινί απάντησε: "Το σκεφτόμαστε. Αλλά η διεξαγωγή του δεν θα επηρεάζει το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Δεκέμβριο τους Χειμερινούς Αγώνες"
Τέλος, για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις νέες εκλογές της FIFA είπε: "Δεν το έχω σκεφθεί ακόμη. Όμως υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το 2015. Αυτή την στιγμή είμαι αρκετά καλά στην UEFA".

Keywords
Τυχαία Θέματα