Όρθιος ο Ερμής

17:10 2/11/2013 - Πηγή: AEK365

Με δυο γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών ο Απόλλων Λεμεσού ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ με 2-0 στο "Τσίρειο" και βρίσκεται μόνος πρώτος.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένοι και χωρίς τη μεγάλη φάση και όλα κρίθηκαν στο δεύτερο, όπου ο Απόλλωνας πιο συγκεντρωμένος, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Το πρώτο γκολ

ξεκίνησε από προσωπική ενέργεια του Σανγκόι που έτρεξε με την μπάλα, έδωσε την ασίστ στον Παπουλή ο οποίος μπροστά στον Μαντούκα από αριστερά συνέκλινε προς τα μέσα και έκανε το δεξί σουτ, νικώντας τον Πάρντο. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός για να ισοφαρίσει όμως μάταια. Δέκα λεπτά μετά το 1-0, έπειτα από ατομική προσπάθεια και σέντρα του Παπουλή από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σανγκόι ο οποίος κέρδισε αρκετές κόντρες, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Γκουγιόν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Έτσι ο Απόλλων Λεμεσού βρίσκεται στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς έχοντας διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο Ερμή που έχει ματς λιγότερο. Όσο για τον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη, έμεινε στην 6η θέση έχοντας 13 βαθμούς.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Στυλιανού, Βασιλείου, Μερκής, Καρυπίδης, Χαμντανί, Γκουγιόν (87'Γκριγκόριε), Μεριέμ, Παπουλής, Σανγκόι, Γκαρσία.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Μπόρδα (75'Γκονζάλβες), Αμορίν, Μοράις, Βινίσιους, Μαντούκα (81'Μπενασούρ), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Σιέρινταν (46'Μπούντιμιρ).

Δόξα Κ.- ΑΕΚ Κουκλία: 3-1
(Γκλέισον 21', Λόμπο 37' πεν., Φερνάντες 80'- Μπάνο 16')

Επιστροφή στις νίκες για την Δόξα, που κατάφερε με ανατροπή να πάρει το τρίποντο με σκορ 3-1 απέναντι στην ΑΕΚ Κουκλιών.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιωάννου αιφνιδίασαν καθώς πήραν προβάδισμα στο Μακάρειο, με γκολ του Μπάνο με κεφαλιά στο 16'. Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που είχαν γρήγορη απάντηση με τον Βιλέλα στο 21'.

Όλα άλλαξαν στο 34΄ όταν ο Βιέιρα ανέτρεψε τον Λόπο, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Κουκλιών αποβλήθηκε και ο Βραζιλιάνος φορ της Δόξας σκόραρε από τα έντεκα βήματα.

Η Δόξα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και στο 79' ο Ρικάρντο Φερνάντες με νέο πέναλτι, που κέρδισε ο Καρλίτος, διαμόρφωσε το τελικό 3-1

Αλκή- Εθνικός Άχνας: 1-6
(Χαραλάμπους 17'- Αρόγιο 8', Λάζιτς 31', Τσιντί 54', 57', 89', Λίλου 60')

Επιτέλους νίκη για τον Εθνικό, που μετά από την 3η αγωνιστική, επικράτησε εύκολα της Αλκής στο ΓΣΖ με σκορ 6-1. Χατ-τρικ για την ομάδα του Νίκου Κολομπούρδα σημείωσε ο Τσιντί (54΄, 57΄, 88΄), ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Αρόγιο (8΄), Λάζιτς (31΄) και Λίλιου (60΄).

Για την Αλκή, που πάλι δεν τα κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογικό κέρδος, σκόραρε ο Χαραλάμπους στο 17'

Ερμής Α.- ΑΕΛ: 1-1
(Ενρίκε 90+4' πεν.- Μοντέιρο 12')


Με πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Ενρίκε ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε στο 12' ο Μοντέιρο και ο Ερμής έσωσε τον ένα βαθμό απέναντι στην ΑΕΛ, μένοντας αήττητος για έβδομη σερί αγωνιστική.
Παρά το δραματικό φινάλε, το 1-1 ήταν η δικαίωση για την ομάδα του Νίκου Παναγιώτου που σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έκλεισε την ΑΕΛ στα καρέ της και κυνήγησε το γκολ.
Από την πλευρά τους οι Λεμεσιανοί, που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τον Ιβάιλο Πέτεφ, έπαιξαν με τη φωτιά καθώς οπισθοχώρησαν από νωρίς και δεν έψαξαν να καθαρίσουν το παιχνίδι και μοιραία απώλεσαν δύο βαθμούς.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για καλό θέαμα. Ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος ρυθμός με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Πιο τυχερή όμως στάθηκε η ΑΕΛ που στην πρώτη της ευκαιρία ουσιαστικά άνοιξε και το σκορ. Ήταν στο 12ο λεπτό όταν ο Μπεμπέ εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ στον κενό χώρο κοντά στην εστία του Αραμπατζή που δεν βγήκε και ο Μοντέιρο με προβολή και παρά την πίεση του Ντε Πίνα σκόραρε για το 0-1.
Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά και το γρήγορο γκολ. Το γρήγορο ρυθμό διαδέχθηκαν τα πολλά λάθη, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων που έδειχναν αρκετά νευρικοί.
Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου καταγράφηκε από μια καλή φάση για κάθε ομάδα. Στο 21ο λεπτό ο Παουλίνιο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ερμή, ενώ στο 39' ο Ντεντέ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.
Η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου πίεσε στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου για να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως βρήκε μπροστά της μια καλά στημένη αμυντική γραμμή από την ΑΕΛ που οπισθοχώρησε για να κρατήσει το υπερπολύτιμο 1-0.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο αυξανόταν η πίεση των γηπεδούχων. Τελικά η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Μοράν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Εμπό. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Ενρίκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, από τα πέντε που είχαν δοθεί και ο Ερμής έσωσε την υστάτη τον ένα βαθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα