Πήρε μίζα ακόμα και 6 μέρες πριν το συλλάβουν

09:31 4/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News" αποκάλυψε πως πριν από λίγες μέρες οι ελληνικές δικαστικές Αρχές έλαβαν στοιχεία από την τράπεζα Morgan Stanley τα οποία δείχνουν πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος έλαβε μίζα ακόμα και 6 μέρες πριν συλληφθεί.
Συγκεκριμένα, στις

5 Απριλίου 2012, κατατέθηκε από την Ελβετία το ποσό των 40.000 ευρώ σε λογαριασμό του εξαδέρφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Νίκου Ζήγρα. Μετά την απόφαση του τελευταίου να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, άναψε το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν οι λογαριασμοί στους οποίους εμφανιζόταν ως δικαιούχος αλλά στην πραγματικότητα ανήκαν στον πρώην υπουργό.
Από τον συγκεκριμένο λογαριασμό μόνο τη διετία 2010-2012 φαίνεται να διακινήθηκαν 850.000 ευρώ, τα οποία πιστώνονταν από την Nulufield, μια από τις υπεράκτιες εταιρείες μέσω της οποίας διακινήθηκε "μαύρο χρήμα" από τις μίζες των εξοπλιστικών, σε άλλα πρόσωπα και εταιρείες που ο Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε για να χάνεται η διαδρομή του μαύρου χρήματος και μέσω αυτών κατέληγαν τοις μετρητοίς στον ίδιο.
Σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα καθίσει για πρώτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς ξεκινά η πρώτη του δίκη που αφορά ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2006-2009. Εν αναμονή, από ημέρα σε ημέρα, και του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο θα καθορίζεται ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν για την υπόθεση που αφορά τα περιουσιακά, στην σημερινή δίκη ο Α. Τσοχατζόπουλος καλείται να αποδείξει και να δικαιολογήσει τις διαφορές που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες του. Κομβικό σημείο και στην υπόθεση αυτή είναι η αγορά του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η απόκρυψη του οποίου ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η διαδρομή του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα