Πήγε να αυτοκτονήσει η Χιλή

02:55 14/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-2ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: 3-1
Γήπεδο: Arena Pantanal

Με μόνο μισή ώρα καλή μπάλα δεν καθάρισε καμία ομάδα... Η Χιλή μπήκε δυνατά, πέτυχε νωρίς δύο γκολ και στη συνέχεια χαλάρωσε με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να μειώσουν και παραλίγο να πάρουν και την ισοπαλία. Εν κατακλείδι

οι Χιλιανοί πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο με 3-1 και μπήκαν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η Χιλή μπήκε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά και στο 11' άνοιξε το σκορ. Ο Aρανγουίθ χόρεψε την άμυνα της Αυστραλίας, έκανε το γύρισμα, αλλά στη συνέχεια η μπάλα του ξανά στρώθηκε και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Αυστραλία, δέχτηκε και το 2-0 στο 13'. Ο Σάντσες κράτησε όμορφα την μπάλα, άνοιξε αριστερά για τον Βαλδίβια που με όμορφο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. Οι Χιλιανοί συνέχισαν να κάνουν ότι θέλουν στο ματς και στο 33' ο Βιδάλ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε πέρασε παράλληλα με την εστία του Ράιαν, ενώ στο 36' από το πουθενά η Αυστραλία μείωσε σε 2-1. Ο Φράνιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κέιχιλ εξ επαφής με κεφαλιά πέτυχε το γκολ. Μάλιστα στο 36' ο Λέκι έβγαλε για τον Κέιχιλ που από κοντά έκανε το σουτ και ο Μπράβο έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 38' ο Ίσλα κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Η Χιλή μπήκε χαλαρή και στην επανάληψη κι ευτυχώς για εκείνη το γκολ του Κέιχιλ στο 52ο λεπτό ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 56' ο Μπρεσιάνο έπιασε σουτ στην κίνηση από κοντά, αλλά ο Μπράβο έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε εντυπωσιακά. Η Χιλή έδειχνε σημάδια χαλάρωσης, αλλά στο 61' άγγιξε το γκολ. Ο Βάργκας βγήκε σε τετ α τετ με τον Ράιαν, τσίμπησε όμορφα την μπάλα, αλλά πάνω στη γραμμή έκοψε ο Γουίλκινσον, ενώ στην επόμενη φάση το σουτ του Μπρεσιάνο έφυγε λίγο άουτ. Στο 70ο λεπτό ο Κέιχιλ έπιασε νέα κεφαλιά από καλή θέση, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 74' ο Βάργκας κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ κι ενώ έβγαινε μόνος με τον Ράιαν. Τελικά όμως στις καθυστερήσεις η Χιλή καθάρισε το ματς. Αρχικά ο Ράιαν είπε όχι σε τετ α τετ με τον Πινίγια, αλλά ο Μποσεζούρ με μακρινό συρτό σουτ έκανε το 3-1

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Αλέξις Σάντσες, Βαλδίβια (67' Μποσεζούρ), Μέδελ, Βιδάλ (60' Γκουτιέρες), Βάργκας (87' Πινίγια), Χάρα, Αρανγουΐθ, Ντίας.

ΑΣΥΤΡΑΛΙΑ: : Ράιαν, Φράνιτς (49' ΜακΓκόουαν), Ντέιβιντσον, Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Όαρ, Γουίλκινσον, Μπρεσιάνο (77' Τροΐζι), Γέντινακ (67' Χάλοραν)

Keywords
Τυχαία Θέματα