Περόνε: Να συνεχίσουμε το ταξίδι

21:12 31/7/2012 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά η συνέντευξη του Εμάνουελ Περόνε

Ο Αστέρας αντιμετωπίζει την Πορτογαλική Μαρίτιμο για το EUROPA LEAGUE. "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Αστέρα, αλλά και για όλους τους ποδοσφαιριστές. Θα παίξουμε με μία καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο στη ρεβάνς στην Πορτογαλία."

Θεωρείς την Ευρώπη ως μία πρόκληση για τον Αστέρα και για σένα προσωπικά; "Εννοείται. Για όλους είναι κάτι διαφορετικό αυτά τα παιχνίδια

στην Ευρώπη. Ο Αστέρας σαν όνομα να ανέβει και στην Ευρώπη, να γίνει πιο γνωστός, αλλά και για όλους τους ποδοσφαιριστές είναι μία καλή ευκαιρία για να δείξουν την αξία τους."

Το γκολ που σημείωσες στο Μπακού έγραψε ιστορία, αφού ήταν το πρώτο τέρμα που πέτυχε ο Αστέρας σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. "Εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν όλη την ομάδα να πάρουμε το βαθμό και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο γκολ του Αστέρα στην Ευρώπη και μακάρι να πετύχω και πολλά ακόμα."

Είναι από τα σημαντικότερα γκολ που έχεις πετύχει; "Όλα τα γκολ είναι σημαντικά, αλλά και αυτό έχει τη σημασία του γιατί είναι και το πρώτο γκολ του Αστέρα, αλλά και το πρώτο δικό μου γκολ στην Ευρώπη."

Ποια θεωρείς κρισιμότερα γκολ στην καριέρα σου; "Εκτός από αυτό το γκολ στο Μπακού, έχω σημειώσει κρίσιμα γκολ με την Εθνική Αργεντινής τότε που είχαμε κερδίσει και το Παναμερικανικό πρωτάθλημα, αλλά και το περσινό τέρμα εναντίον του Ολυμπιακού."

Μέχρι που πιστεύεις ότι ο Αστέρας θα φτάσει στο EUROPA LEAGUE; "Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία σε παιχνίδια της Ευρώπης. Πιστεύω πώς εξαρτάται αρκετά από την κλήρωση και στη συνέχεια, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και το θέλουμε εμείς, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό."

Με τα δύο παιχνίδια με την Ίντερ Μπακού ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 για τον Αστέρα. Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους της ομάδας; "Όλα τα παιδιά και φυσικά η ομάδα θέλουμε την στήριξη του κόσμου πάνω από όλα και προσωπικά θέλω να τους διαβεβαιώσω, ότι θα προσπαθήσω -όπως έκανα και πέρσι- ακόμα περισσότερο φέτος για να πάει ο Αστέρας όσο ψηλότερα γίνεται."

Τί σημαίνει για σένα ποδόσφαιρο και τί η παρουσία σου στον Αστέρα για δεύτερη χρονιά; "Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Παίζω μπάλα από πέντε ετών και δεν έχω σταματήσει ποτέ, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Μακάρι να συνεχίσω να παίζω για πολλά χρόνια ακόμα. Ο Αστέρας μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα και να αποδείξω κάποια πράγματα, να ξαναπαίξω όπως ήξερα και όπως μπορούσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Αστέρα."

Ο Αστέρας μπορεί να κάνει ανάλογη πορεία με πέρσι; "Πιστεύω ναι. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την περσινή σαιζόν, ο βασικός κορμός παραμένει ο ίδιος και νομίζω πώς η ομάδα μπορεί να πάει καλύτερα."

Αν ήξερες, ότι η ευχή που θα έκανες θα έπιανε, τι ευχή θα έκανες για τον Αστέρα και τι σε προσωπικό επίπεδο;

Keywords
Τυχαία Θέματα