Πάτσης: Θα ανέβουμε με την αξία μας

17:26 27/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ξεκάθαρος για το στόχο της Νίκης Βόλου -και απόλυτα αισιόδοξος ότι θα τον πετύχει- εμφανίστηκε ο Ανδρέας Πάτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Blue Star FM», ο μεγαλομέτοχος τόνισε ότι ηγείται μιας μεγάλης ομάδας, με ιστορικές καταβολές κι εξαιρετικής (πλέον) οργάνωσης.

Αφού χαρακτήρισε λοιπόν τραγελαφικά αυτά που συμβαίνουν με τον αριθμό των ομάδων που θ' ανέβουν και θα πέσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι η Νίκη «θ' ανέβει με τη μαγκιά της, δίκαια και αντρίκια».


Αναλυτικά όσα είπε ο Πάτσης

Για το μέγεθος του συλλόγου: «Η Νίκη Βόλου είναι μια ιστορική ομάδα, πολύ μεγάλη ομάδα και τα πατήματά της δεν είναι μόνο σωματειακά και ποδοσφαιρικά, είναι και ιδεολογικά και έχει μνήμες από το παρελθόν. Διαθέτει μία συνέχεια και μια αναφορά, ιστορικών γεγονότων της χώρας μας.

Από την άλλη μεριά είναι και μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Για να μπορέσει αυτή η ομάδα να έχει διάρκεια θα πρέπει να λειτουργεί ως υγιής ποδοσφαιρική επιχείρηση. Η ομάδα αυτή κουβάλαγε, δυστυχώς, απίστευτα βάρη στην πλάτη της και συνεχίζει να κουβαλάει, γιατί δεν έχουμε σβήσει ακόμα εντελώς το παρελθόν.

Δεν κατάλαβα γιατί μία τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα, που είναι σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα, που έχει ένα πολύ καλό όνομα και αποδοχή, πρέπει να περιορίζεται σε στενά πλαίσια. Είμαστε μια ομάδα σε μία πόλη και είναι μια συμβολική κίνηση ότι τα γραφεία της πρέπει να είναι εκεί που αρμόζουν να είναι, στο κέντρο του Βόλου.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση επιτέλους η Νίκη Βόλου να έχει γραφεία εκεί που πρέπει. Έχουμε δημιουργήσει ένα μικρό, ιστορικό αρχείο και θα καλέσουμε κι όλους όσοι έχουν αρχεία και κειμήλια να τα συλλέξουμε και να φτιάξουμε ένα μικρό μουσείο για την ιστορία της ομάδας».

Για τις ακαδημίες της ΠΑΕ: «Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν υποδομές για να έχουν μέλλον. Γι αυτό δημιουργήσαμε ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 60 παιδάκια όλων των ηλικιών. Προφανώς και δεν είμαι ακόμα ικανοποιημένος από το επίπεδο των Ακαδημιών, αλλά αυτά θέλουν χρόνο να φτιαχτούν. Θα κάνουμε κι άλλες κινήσεις πολύ σύντομα, ενώ παρακολουθούμε πολύ στενά την Κ19 γιατί από εκεί είναι το σημείο ανέλιξης στην ανδρική ομάδα».

Για την ομάδα και την πορεία της: «Είναι μια ομάδα υγιής, καλή ομάδα, ανταγωνιστική, που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Προφανώς και έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές για να μην την αφήνεις να τελματώσει. Μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο με στόχο την πρώτη θέση».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ: «Έχει περάσει το 90% των μετοχών αυτή τη στιγμή στα χέρια μου και έχουμε προσλάβει οικονομικό διευθυντή, τον Δημήτρη Φωτίου για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ.
Έχουμε, επίσης, προσλάβει ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο όλων των βιβλίων για την πραγματική της κατάσταση. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 η ΠΑΕ είχε κέρδη, που σημαίνει ότι μειώνονται οι ζημιές και μπαίνει σε ένα καλό πλαίσιο διαχείρισης.

Μία σκέψη μου είναι να προχωρήσουμε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, για όποιον θέλει να έχει μερίδιο στην ομάδα αυτή, έστω και με μία μετοχή. Θα προχωρήσουμε στη διάθεση ενός πακέτου μετοχών σε οποιονδήποτε θέλει να αισθάνεται κομμάτι και μέλος της ιστορίας αυτής της ομάδας, με στόχο την πρώτη θέση και την κατάκτηση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Αντέξαμε όλοι μαζί και νομίζω ότι πλέον τώρα βλέπουμε φως στον ορίζοντα».

Για παλιές αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και μετοχές που αγόρασε ο κόσμος στο παρελθόν: «Μιλάμε για σοβαρή λειτουργία εταιρείας πλέον. Αυτά που λέτε δεν φαίνονται πουθενά. Πλέον οτιδήποτε θα γίνεται μέσω λογαριασμών της ΠΑΕ. Με το να κοροϊδέψεις κάποιον κερδίζεις λίγο χρόνο. Αυτές ήταν οι συμπεριφορές που δημιούργησαν ένα κλίμα να είμαι υπό αίρεση και να τελώ υπό ένα καθεστώς ιδιαίτερης καχυποψίας. Έχω ακούσει για αύξηση μετοχικών κεφαλαίων μαϊμούδες.

Αν σας πω τι άλλο έχω δει στα γραφεία θα φρίξετε. Έχουν γράψει κάτι απίθανοι τύποι ότι δάνειζαν στην ΠΑΕ λεφτά, 400.000 ευρώ για να την έχουν υπό ομηρία. Οι μεγάλες ομάδες έχουν αρχή και τέλος.
Δεν είναι όλα ενός ανδρός αρχή. Εγώ διαχειριστής είμαι, αυτή η ομάδα ανήκει στο λαό της και στον κόσμο της.

Υπάρχει ένας παίκτης ονόματι Μπονβίν. Αυτός δεν μπορεί να έχει απαίτηση κατά της ΠΑΕ γιατί έχει παραγραφεί. Ξαφνικά από το πουθενά, τέσσερα χρόνια αργότερα, για μία παραγραμμένη απαίτηση, έρχεται και ζητάει 30.000 ευρώ. Και λες από ποιον τάφο σηκώθηκε αυτός; Κάποιος τον ειδοποίησε ότι υπάρχει ένα κορόιδο εκεί πέρα, πήγαινε να τα πάρεις.

Δώσαμε 30.000 ενός παίκτη και μας έβγαλε και διαταγή πληρωμής. Όλα αυτά είναι φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά σιγά, σιγά τελειώνουν. Είναι αστείο ξαφνικά από το 2009.Ένας Μαϊστρέλλης μας έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Είναι αστεία αυτά τα πράγματα. Ο Γαρδικιώτης έριξε την εγγυητική επιστολή της ομάδας».

Για την εγγυητική: «Έχουμε πάρει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου προθεσμία για να συμπληρώσουμε την εγγυητική. Τη μία φορά την έριξε μία κυρία με κάτι σπίτια για 8.500 ευρώ, τώρα την έριξε ο Γαρδικιώτης».

Για τις φήμες ότι δεν μπορεί να κάνει η Νίκη μεταγραφές: «Το τι θα κάνω με τις μεταγραφές είναι δικός μου λογαριασμός. Αν θέλω, θα κάνω».

Για τα προβλήματα: «Τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Είναι διαχειρίσιμα τα προβλήματα που έχουμε. Ο κόσμος θέλει να συμμετάσχει. Βλέπω πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται πλέον για τη Νίκη και την πορεία της.

Εγώ ό,τι είχα πει από την αρχή το υλοποιώ και θα συνεχίσω να το υλοποιώ. Η διάρκεια είναι το ζητούμενο. Βγαίνεις Σούπερ Λίγκα και του χρόνου πέφτεις... Και λοιπόν τι έγινε; Αυτό δεν λέει κάτι... Πρέπει να αντέξεις όλων των ειδών τις πιέσεις, που στο ποδόσφαιρο είναι πάρα μα πάρα πολλές. Ζήσαμε έναν εμφύλιο πόλεμο εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ποδοσφαιριστές ανύπαρκτοι, ποδοσφαιριστές που δεν υπάρχουν, ποδοσφαιριστές που δεν τους ξέραμε, μας ζητούσαν όλα τα χρήματα μία και έξω. Για 650 ευρώ κοντέψαμε να τιναχθούμε στον αέρα για το κύπελλο... Υπέγραφαν συμβόλαια που δεν υπογράφουν στο εξωτερικό».

Για την αντεπίθεση: «Η αντεπίθεση είναι η συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Όσοι έφταιξαν θα τιμωρηθούν. Δεν ξεχνάω ποτέ. Όσοι πρέπει, θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει. Εμείς πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον και το μέλλον απαιτεί την μαζική συσπείρωση γύρω από τη Νίκη».

Για τον διαχωρισμό Ερασιτεχνικής-ΠΑΕ: «Πολλές φορές βλέπουμε από διαφορετικό πρίσμα τι είναι Νίκη. Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο έργο θεατές. Όποιος δεν είναι με τη Νίκη θα γίνει παρελθόν. Η Νίκη είναι μία και αδιαίρετη.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαβάλλει αυτό το ενιαίο που λέγεται Νίκη Βόλου θα μας βρει μπροστά του με οποιονδήποτε τρόπο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα φτιάξουν μία άλλη Νίκη, θα μείνουν με το όνειρο. Υπάρχουν κάποιες εντάσεις διασπαστικές, αλλά αυτές δεν με αφορούν. Ο κόσμος της Νίκης ξέρει που είναι η σημαία του. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν... λαβαράκια ας τα βάλουν εκεί που ξέρουν».

Για τη διαιτησία: «Ότι δεν μιλάω δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω. Και δεν σημαίνει ότι δεν κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Εκεί που πρέπει να μιλήσω, όπως πρέπει και τη στιγμή που πρέπει, το κάνω. Η διασφάλιση των συμφερόντων της ΠΑΕ είναι σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη όμως περιμένω με 14 τελικές από την ομάδα μου να βάλει ένα γκολ. Καμιά φορά η διαιτησία αποτελεί ένα άλλοθι. Εμένα μου αρέσει να βλέπω την πραγματικότητα.

Στην Καρδίτσα το είπα στο διαιτητή. Δεν με ενδιαφέρει να δώσεις το πέναλτι. Δεν μπορεί να κόβεις βόλτες οκτώ λεπτά στο γήπεδο πάνω κάτω. Δεν γίνεται να μπαίνουν σκυλιά και να μη διακόπτεις τον αγώνα. Ήταν πασιφανές ότι θα μπουν οι σκύλοι στο γήπεδο.

Ήταν ένας κύριος με καμπαρντίνα που κυκλοφορούσε με τα σκυλιά πίσω από την εστία της Καρδίτσας. Αν θες έτσι, τράβα στο χωριό σου και άσε μας ήσυχους. Εσύ κάνεις ζημιά σε εμάς που το πονάμε. Ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας έπεσε κάτω λιπόθυμος.

Εσύ δεν μπορείς να λέγεσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ξευτίλας είσαι. Ο διαιτητής στην Καρδίτσα έδωσε δύο φορές το πέναλτι και δύο το πήρε πίσω. Αν είσαι τόσο μικρός, πήγαινε να κάνεις μία άλλη δουλειά. Για τους παίκτες όμως αυτά είναι εντολές του προπονητή και της διοικήσεως. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την προκήρυξη και την άνοδο των ομάδων: «Δεν ξέρει κανείς ακόμα τι θα γίνει. Έχουν συμβεί τραγελαφικά πράγματα. Αυτά δυστυχώς είναι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου που το πάνε πολλά χρόνια πίσω. Ο Λόπεθ, ο προπονητής, μου είπε ότι δεν θέλει να βάλει την καριέρα του στον λαιμητόμο γι' αυτό το πρωτάθλημα. Αυτό δεν μπορεί να κάνει περήφανο κανέναν.

Αυτό το θέμα με τις δύο ή τις τρεις ομάδες, θα λυθεί, αλλά όλο αυτό που βγαίνει προς τα έξω δεν είναι καλό. Η Β' Εθνική είναι κωλοχανείο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χάβρα Ιουδαίων γίνεται μέσα στη Football League. Η ΕΠΟ για να βγάλει απόφαση απαίτησε τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων ότι δεν θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Από κει και πέρα είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Αν το έθεταν στις 10 Οκτωβρίου το θέμα, που από τις 28 ομάδες οι 20 πίστευαν ότι θα ανέβουν κατηγορία, τότε θα γινόταν της τρελής. Τώρα που κάποιες ομάδες αδιαφορούν, καθώς ξεκαθάρισαν βαθμολογικά κάπως τα πράγματα, μειώθηκαν οι αντιδράσεις.

Οπότε μειώνουν τη διαπραγματευτική μας δύναμη. Γι αυτό έβγαλαν το θέμα τέλη του πρώτου γύρου. Ο Αλέξης Κούγιας είπε μια άποψη έξυπνη, ότι αν αποφασίσουν να ανεβάσουν δύο, εμείς δεν ρίχνουμε καμία ομάδα, αφού θα γίνει νέα προκήρυξη. Δηλαδή δεν θα ανέβει η ΑΕΚ. Εκβιαστικό, έξυπνο αλλά δεν το πίστεψε κανείς. Εγώ είπα ότι θα προσφύγω στα δικαστήρια. Έτσι είναι η προκήρυξη, αυτό πρέπει να κάνεις. Τέλος».

Για το αν η Νίκη αποτελεί «κακό σπυρί» πλέον στη Football League: «Αν είναι να πέσω, θα πέσω όρθιος. Δεν θα τιμούσα την ομάδα μου, αν γινόμουν ένα με το σύνολο για να ανεβάσω αυτή την ομάδα. Θα την ανεβάσουμε με τη μαγκιά μας, δίκαια και αντρίκια. Δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας κάτι άλλο. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εμείς θα επιλέξουμε τον σκληροτράχηλο δρόμο. Δεν θα δεχτώ καμία υποχώρηση σε θέμα αρχής. Η Νίκη Βόλου θα είναι τον Ιούνιο στη Σούπερ Λίγκα και θα είναι μάγκικα και σπαθάτα».

Για τα εγκαίνια των γραφείων: «Πάλεψα πρώτα με την ίδια τη φυσιογνωμία της Νίκης, που άρεσε ο αυτοπεριορισμός. Το πιο μεγάλο πρόβλημα ήταν να πείσω τους ίδιους ανθρώπους της ομάδας, ότι είμαστε ομάδα αυτής της πόλης.

Γιατί πρέπει κάτι που είναι πολύ μεγάλο, εγώ να το περιορίζω συνειδητά σε κάτι μικρό. Υπάρχει κι άλλη ομάδα και τη σεβόμαστε. Δεν μας αφορά και δεν μας νοιάζει. Ο καθένας έχει το χώρο του. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν απαξιώνεις τις ρίζες σου, ούτε τίποτα. Ανήκεις στον Βόλο, ανήκεις στη Μαγνησία και έχεις αναγνώριση σε όλη την Ελλάδα. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Θεσσαλίας αλλάξει και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον πιο έντονα».

Για την επιλογή του Λουτσιάνο: «Στόχος μας είναι πολύ δυναμική πορεία και η άνοδος της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Θέλω έναν προπονητή που να έχει τη στόφα του πρωταθλητή, να είναι δυναμικός και να έχει πειθαρχία.

Επιδίωξα να φέρω ξένο προπονητή. Ο ένας ήταν ο Λόπεζ που ενώ είχαμε δώσει τα χέρια, μετά τις πληροφορίες που είχαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να πάω σε μία άλλη λύση, σε κάτι διαφορετικό. Μου αρέσει να παίρνω τα ρίσκα μου και αυτό το διαφορετικό το βρήκα στο πρόσωπο του Λουτσιάνο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό που είδα στην Καρδίτσα εμένα μου άρεσε. Βλέποντας και κάνοντας.

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αυτά θα αποδειχτούν στο χορτάρι. Έχει μια στόφα πρωταθλητή. 25 χρόνια πρωταθλητής. Έχει διδαχτεί από πολύ καλούς προπονητές και κάτι έχει πάρει. Για τον Μανωλά θυμάστε τι κριτικές υπήρξαν και μετά έλεγαν φέρε τον Μανωλά πάλι πίσω».

Για την ενίσχυση της ομάδας κι αν θα γίνουν κινήσεις: «Αν κριθεί ότι χρειάζονται κινήσεις θα γίνουν. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον προπονητή και θα δούμε. Επειδή είχε γίνει προγραμματισμός με άλλον προπονητή, δεν θέλω ο Λουτσιάνο να αισθάνεται δέσμιος των αρχικών επιλογών».

Για το αν θα υπάρξει ξεκαθάρισμα στο ρόστερ: «Αυτά θα τα κουβεντιάσω με τον προπονητή και ό,τι είναι να γίνει, το καλύτερο για την ομάδα, θα γίνει. Αν κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει θα γίνει. Δεν θα κάνουμε κάτι, γιατί έτσι είθισται. Υπάρχει μία σοβαρότητα. Ο νέος προπονητής βλέπει την ομάδα και θα μου πει. Τέσσερις μέρες είναι εδώ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Αξιολογούμε τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά».

Για τη λειτουργία της ομάδας: «Είναι καλά παιδιά, είμαστε συνεπείς απέναντι τους και έχουμε μία αρμονική οικογένεια, δεμένη καλά».

Για τη διαφορά που έχει εξασφαλίσει η Κέρκυρα: «Είναι η Κέρκυρα έξι πόντους μπροστά, αλλά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από εμάς, με πολλές επικίνδυνες έδρες εκτός. Εμείς έχουμε πιο βατό πρόγραμμα. Η Κέρκυρα δεν έχει δείξει κανένα τρομερό ποδόσφαιρο. Ο δεύτερος γύρος είναι ο γύρος του θανάτου. Θα δούμε πολλές εκπλήξεις στους δύο ομίλους. Δεν με τρομάζει αυτό το πράγμα της διαφοράς.

Με το που θα παίξει εδώ η Κέρκυρα θα μειωθεί τρεις πόντους η διαφορά. Εδώ μέσα, εμείς θα κάνουμε σε επτά παιχνίδια, επτά νίκες. Εγώ πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα μπούμε πρώτοι. Αυτό που είδα στον πρώτο γύρο δεν με τρομάζει. Περιμένω να δω μία δική μας ομάδα σοβαρή και πειθαρχημένη. Αν τα δω αυτά δεν με τρομάζει τίποτα. Στα πλέι οφ να δείτε τι πόλεμος θα γίνει».

Για την επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις: «Βρίσκω μεγάλη ανταπόκριση και όπου κρίνουμε ότι είναι το καλύτερο για εμάς, εκεί θα προχωρήσουμε».

Για τη γυναικεία ομάδα του μπάσκετ: «Έχουμε στόχο την άνοδο. Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αύριο θα φτιάξουμε ακαδημίες στο γυναικείο μπάσκετ».

Για τα έσοδα της Νίκης Βόλου: «Το πρώτο εξάμηνο η Νίκη Βόλου είχε 135.000 ευρώ κέρδη. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Η δυναμική της Νίκης, όμως είναι οκταπλάσια σε κόσμο, ή πενταπλάσια για να μην γίνω υπερβολικός και στεναχωρήσω τον Αχιλλέα Μπέο. Πιστεύω ότι όσο προχωράει η ομάδα θα έχει μια άλλη δυναμική. Εμένα μου αρέσει που υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν κόσμο».

Για το τι δώρο θέλει από τον Άγιο Βασίλη: «Κοιτάω κάθε κορυφή ξεχωριστά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να φτάσω στον τελικό κυπέλλου. Το να περάσω, όμως τον Απόλλωνα, αυτό το θέλω, γιατί ανταποκρίνεται στην αξία της ομάδας. Αυτό που θέλω είναι σηκώσω πρώτος την κούπα από την πρώτη θέση για την άνοδο της ομάδας μας στη Super League».

Keywords
αξια, blue star, star fm, football league, super league, blue, star, εταιρεία, σημαίνει, φως, γκολ, θες, league, επο, νέα, ΑΕΚ, ελλαδα, λύση, κερκυρα, μπεος, super, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, νικη βολου, το θεμα, ανδρος, γνωμη, δουλεια, εθνικη, επο, θεμα, καριερα, μπασκετ, ονειρο, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, φημες, φως, star, αυξηση, αιρεση, ανοδος, απιστευτα, αστεια, ασφαλιστικα μετρα, αχιλλεα, βγαινει, γκολ, γινει, γινεται, γηπεδο, γραφεια, γυρος, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, δειτε, δικη, δωσει, δωρο, εγγυητικη επιστολη, ευρω, ειπε, υπαρχει, εξι, επικοινωνια, επρεπε, επτα, ερχεται, εστια, εταιρεία, εξυπνο, ζημια, υγιης, ιδια, ιδιο, θες, ιστορικο, καρδιτσα, κινηση, κυπελλο, κυρια, κλιμα, λεφτα, λειτουργια, λύση, λοπεζ, μικρο, μπορεις, μπορειτε, νικη, ομαδα, οικογενεια, οκτω, ανωνυμη εταιρεια, ονομα, παιδια, παιδακια, ποδοσφαιρο, πηγαινε, πειθαρχια, προβληματα, πρισμα, συνεχεια, συντομα, σκυλια, σκυλοι, σπιτια, σουπερ, τι ειναι, φαντασματα, φαινονται, φορα, ανηκει, super, δωσεις, football league, χωρα, κομματι, league, μια φορα, μπροστα, ομαδες, πληροφοριες, σημαια, σημαίνει, ξεκαθαρισμα, χερια
Τυχαία Θέματα