«Πατατράκ» για Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ

18:53 18/10/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 3-3
Γήπεδο: Mercedes Benz Arena

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της η Μπάγερ Λεβερκούζεν που μέσα στην έδρα της Στουτγάρδης προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο μέρος αλλά οι μαχητικοί γηπεδούχοι κατάφεραν στην επανάληψη να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.
Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τη Λεβερκούζεν καθώς πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου ήταν μπροστά με 0-2. Στο 4' ο Κίσλινγκ ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή,

η μπάλα έφτασε στον Μιν Σον ο οποίος αφού ντρίμπλαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε το 0-1. Στο 9ο λεπτό ο Νοτιοκορεάτης εξτρέμ με σουτ-κεραυνό έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα για το 0-2.
Η Λεβερκούζεν έδειχνε να βάζει στέρεες βάσεις για τη πρώτη της νίκη μετά από δυο σερί ισοπαλίες όταν στο 43' ο Καρίμ Μπελαράμπι κάνοντας το 1-2 με τον Μιν Σον, χόρεψε την αντίπαλη άμυνα για το 0-3. Όμως τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστή τον Φλοριάν Κλάιν για τη Στουτγάρδη. Στο 57' ο Αυστριακός μπακ βρήκε από τα δεξιά τον Τίμο Βέρνερ που με κεφαλιά έκανε το 1-3 και στο 67ο λεπτό ο δημιουργός έγινε εκτελεστής. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, η άμυνα της Λεβερκούζεν δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Κλάιν που με δεξί σουτ μείωσε ακόμα περισσότερο. Στο 76' η Στουτγάρδη έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Κόστιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, κάτι σαν κόρνερ, και ο Μάρτιν Χάρνικ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-3.
Τρίτη σερί ισοπαλία για Λεβερκούζεν που δεν πηγαίνει με τη καλύτερη ψυχολογία στο ματς με τη Ζενίτ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ:Κιρσμπάουμ, Σβάμπ, Νιντερμέιερ, Ρούντιγκερ (46' Χλούσεκ), Κλάιν, Γκέντνερ, Ρομέου, Λέιτνερ (65' Μαξίμ), Χάρνικ, Βέρνερ (74' Κόστιτς), Ιμπίσεβιτς
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ:Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Γεντβάτζ, Τσαλχάνογλου (77' Ντονάτι), Ρέιναρτζ, Μιν Σον, Μπραντ (59' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Μπελαράμπι (79' Ντρμιτς), Κίσλινγκ

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-1
Γήπεδο: RheinEnergieStadion

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έχει να κερδίσει, στο πρωτάθλημα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και θα περιμένει ακόμα μιας και ούτε τη νεοφώτιστη Κολωνία δεν κέρδισε γνωρίζοντας την 5η εφετινή ήττα, και 3η συνεχόμενη, με 2-1. Στην επιστροφή του Ιλκάι Γκουντογκάν μετά από 430 ημέρες στη βασική ενδεκάδα, η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά χάνοντας ευκαιρίες με τον Τσίρο Ιμόμπιλε στο 11' και στο 16' αλλά η Κολωνία ήταν αυτή που προηγήθηκε. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, από διώξιμο του Βαϊντενφέλερ, η μπάλα έφτασε στον Βογκτ που έδωσε στον Ρίσε ο οποίος με βαθιά μπαλιά βρήκε πάλι τον Βογκτ που νίκησε τον Βαϊντενφέλερ σε τετ α τετ για το 1-0.
Η Ντόρτμουντ κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη της επανάληψης όταν στο 48' από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ρόις πήρε τη μπάλα ξεχύθηκε προς την αντίπαλη εστία και τη κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Τσίρο Ιμόμπιλε που με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.
Από εκεί και πέρα η Ντόρτμουντ πίεσε για το δεύτερο γκολ έχοντας ευκαιρίες με Χούμελς, Ρόις, Ιμόμπιλε, Γκουντογκάν αλλά και Παπασταθόπουλο, η κεφαλιά του οποίου στο 53' δεν βρήκε στόχο. Στο 74' η Ντόρτμουντ πλήρωσε την κακή αμυντική της λειτουργία όταν από τα δεξιά ο Οσάκο έβγαλε σέντρα, λάθος συνεννόηση του Βαϊντενφέλερ με τους αμυντικούς του, ο Σίμον Ζόλερ καιροφυλακτούσε και με το δεξί χάρισε στη Κολωνία μια σπουδαία νίκη, την πρώτη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ εξακολουθεί να προβληματίζει στη Bundesliga μετά από 8 αγωνιστικές, είναι δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΟΛΩΝΙΑ:Χορν, Ολκόφσκι, Μαβρά, Ουίμερ, Χέκτορ, Βογκτ, Λέμαν, Ρίσε, Σβέντο (57' Πέστσκο), Χάλφαρ (64' Οσάκο), Ζόλερ (76' Μάτουσικ)
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Γκρόσκροϊτς, Γκουντογκάν (90' Σούμποτιτς), Κελ, Μκιταριάν (68' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις, Καγκάβα, Ιμόμπιλε (75' Ράμος)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 6-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Άλλη μια παράσταση χάρισε στους φίλους της η Μπάγερν Μονάχου η οποία διέλυσε 6-0 τη Βέρντερ Βρέμης και πάει με τη ψυχολογία στα ύψη για το παιχνίδι της Ρώμης κόντρα στη Ρόμα. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα φρόντισαν να "καθαρίσουν" από το πρώτο μέρος όταν στο 20ο λεπτό εκμεταλλεύτηκαν λάθος στην άμυνα, ο Αλάμπα σέντραρε από δεξιά, ο Μίλερ δεν έκανε καλό κοντρόλ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Φίλιπ Λαμ που έκανε το 1-0.
Στο 27' ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε μέσα από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Βολφ που έμεινε άγαλμα. Δυο λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Τόμας Μίλερ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα έκανε 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Αλάμπα έβγαλε μπαλιά για τον Γκέτσε, που ξεπέρασε την επιτήρηση του Λουκιμίγια και με ωραίο τελείωμα έκανε το 4-0.
Στην επανάληψη, οι νταμπλούχοι Γερμανίας πέτυχαν άλλα δυο γκολ. Στο 79' ο Μίλερ σέντραρε από τα δεξιά, ο Λαμ έκανε το 1-2 με τον Γκέτσε και ο αρχηγός της Μπάγερν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ήταν η σειρά του Γκέτσε να πετύχει δεύτερο γκολ, έκτο στο πρωτάθλημα, με τον Ριμπερί να δίνει στον Μίλερ εντός μεγάλης περιοχής, εκείνος έστρωσε στον Γκέτσε για το τελικό 6-0.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ:Νόιερ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα (45' Μπερνάτ), Τσάμπι Αλόνσο (61' Σακίρι), Λαμ, Ραφίνια, Χόμπιεργκ, Ρόμπεν (61' Ριμπερί), Γκέτσε, Μίλερ
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βολφ, Φριτζ, Πρεντλ, Λουκιμίγια, Γκαρσία, Γιουνούζοβιτς, Κρόος (62' Γκάλβεζ), Μακιάντι, Μπάρτελς, Ελία (46' Μπρους), Ντι Σάντο (79' Πέτερσεν)

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 0-3
Γήπεδο : HDL ARENA

Η Γκλάντμπαχ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην εφετινή Bundesliga καθώς πέρασε και από την έδρα του Ανόβερο, με 3-0, και παραμένει αήττητη μετά από 8 αγωνιστικές. Πρωταγωνιστής στην "HDL ARENA", ήταν ο Μαξ Κρούζε που πέτυχε δυο γκολ, το πρώτο στο 14ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Ντομίνγκεζ.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ελβετός μέσος Γκρανίτ Σάκα με εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-2, στο 56' χάθηκε η ευκαιρία για το 0-3 όταν η μπάλαμ πήγε στο δοκάρι από κεφαλιά του Ντομίνγκεζ αλλά στις καθυστερήσεις ο Μαξ Κρούζε με το 5ο εφετινό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
Δεύτερη η Γκλάντμπαχ, τέσσερις πόντους πίσω από τη πρωτοπόρο Μπάγερν με το Ανόβερο να μετράει πλέον τρεις σερί ήττες.

ΑΝΟΒΕΡΟ:Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλτζ, Πάντερ, Σμίντεμπαχ, Γκουλσελάμ (60' Καραμάν), Μπίτενκουρτ (75' Σόμπιχ), Κιγιοτάκε (84' Σλάουντραφ), Χοσέλου, Μπριάντ
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ:Σόμερ, Κορμπ, Στρανζλ, Γιάντσκε, Ντομίνγκεζ, Νορντβέιντ (46' Μπρούερς), Σάκα, Χαν, Χέρμαν (75' Τζόνσον), Ράφαελ (82' Αζάρ), Κρούζε

ΜΑΪΝΤΣ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-1
Γήπεδο: Coface Arena

Μετά από 8 αγωνιστικές, η Μάιντς μπορεί να υπερηφανεύεται πως παραμένει αήττητη, για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά και το 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη μέσα σε τρία λεπτά όταν στο 20' ο Γιόνας Χόφμαν έκανε το 1-0 και στο 23ο λεπτό ο Ισπανός Χάιρο διπλασίασε τα τέρματα για τη Μάιντς Η καλύτερη ευκαιρία της Άουγκσμπουργκ ήρθε πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου όταν ο Μπομπαντίγια νικήθηκε από τον Κάριους. Στο δεύτερο μέρος η Άουγκσμπουργκ πίεσε, έχασε ευκαιρίες αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με κεφαλιά του Τομπίας Βέρνερ στο 78ο λεπτό.

ΜΑΪΝΤΣ:Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπούνγκερτ, Μπελ, Ντίας, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Γκέις, Χάιρο (77' Γιάρα), Χόφμαν (60' Αλαγκούι), Μόριτζ (82' Σότο), Οκαζάκι
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Βερχάεγκ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Ντε Γιόνγκ (56' Μπάμπα), Κορ (76' Εσβάιν), Μπάιερ, Μπομπαντίγια, Βέρνερ, Άλτιντοπ, Ντούρντιτς (45' Μάταβζ)

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-2
Γήπεδο: Schwarzwald-Stadion

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Βόλφσμπουργκ που σκαρφάλωσε στη τέταρτη θέση περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Φράιμπουργκ. Στο "Schwarzwald-Stadion", ο Ντε Μπρούιν κερνούσε και ο Ντανιέλ Καλιγκιούρι έπινε και μόλις στο 8ο λεπτό ο Βέλγος μέσος βρήκε τον Γερμανό φορ για το 0-1. Στο 66ο λεπτό το σκηνικό επαναλήφθηκε με τον Καλιγκιούρι, πρώην παίκτης της Φράιμπουργκ να πετυχαίνει δεύτερο προσωπικό γκολ για το 0-2. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Φράιμπουργκ μείωσε σε 1-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κερκ και παραμένει χωρίς νίκη μετά από 8 αγωνιστικές.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ:Μπούρκι, Μούντζα (67' Γκούντερ), Κρμας,Τορεχόν, Σοργκ, Νταριντά, Σούστερ, Σμιντ (78' Κλάους), Φραντζ (71' Κερκ), Φίλιπ, Μεχμέντι
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ:Μπενάλιο, Γιουνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Γκουϊλαβογκούι, Λουίζ Γκουστάβο, Καλιγκιούρι (89' Άρνολντ), Πέρισιτς (75' Πέρισιτς), Ντε Μπρούιν, Όλιτς (77' Ντοστ)

ΣΑΛΚΕ-ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2-0
Γήπεδο: VELTINS ARENA

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έκατσε για πρώτη φορά στο πάγκο της Σάλκε και ξεκίνησε με το... δεξί καθώς η ομάδα του κέρδισε 2-0 τη Χέρτα Βερολίνου. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Τζούλιαν Ντράξλερ που και ασίστ έδωσε και γκολ πέτυχε.
Ωστόσο, όλα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αν στο 14' ο Φουχς δεν έσωζε πάνω στη γραμμή σουτ του Σκιέλμπρεντ μην επιτρέποντας στη Χέρτα να κάνει το 0-1. Στο 19' ο Ντράξλερ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Κλας Γιάν Χούντελααρ με κεφαλιά έκανε το 1-0 φτάνοντας τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 65' από μαρκάρισμα στον Μπόατενγκ, η μπάλα έφτασε στον Ντράξλερ που προχώρησε παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και μόλις βρήκε κενό χώρο εξαπέλυσε δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0. Η προσπάθειες του Μπέερενς για τη Χέρτα δεν είχαν αποτέλεσμα με την ομάδα του Βερολίνου να γνωρίζει τη 4η ήττα μετά από 8 αγωνιστικές.
Η Σάλκε φτάνει την 3η νίκη μετά από 8 αγωνιστικές και πλέον στρέφει τη προσοχή της στον εντός έδρας αγώνα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Αγιαχάν, Χέβεντες, Φουχς, Νοϊστέντερ, Αόγκο, Τσούπο Μότινγκ (85' Ομπάσι), Ντράξλερ (89' Κίρχοφ), Μπόατενγκ (78' Μέγιερ), Χούντελααρ
ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Πεκαρίκ, Λούστενμπεργκερ (70' Μπρουκς), Σουλτζ, Σκιέλμπρεντ, Χοσογκάι, Μπέερενς, Μπεν Χατίρα (60' Βάγκνερ), Στόκερ (72' Χαραγκούτσι), Καλού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα