Αυτό είναι το νέο αφεντικό της ΚΑΕ ΑΕΚ

18:03 18/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Μάκης (Μαυροειδής) Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα (Νέα Σμύρνη) το 1964. Είναι γνωστός Ενωσίτης επιχειρηματίας, στενός φίλος και συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη και στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τη δεδομένη στιγμή είναι μέλος της «Δικέφαλος 1924», αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς και μέτοχος και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και μεταπτυχιακού στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στην εταιρεία «Petropoulakis», μία από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές στην Ελλάδα, σε διαφορετικές επιτελικές θέσεις, ενώ έγινε μέτοχός της και μέλος του ΔΣ. Από το 2002 έχει αναλάβει πρόεδρος του ΔΣ της Neurosoft (στην οποία είναι συνιδιοκτήτης), ενώ είναι επίσης μέτοχος και μέλος του ΔΣ σε πολλές εισηγμένες και μη εταιρείες. Μάλιστα, έπαιξε ρόλο και στην εξαγορά του ΟΠΑΠ από την Emma Delta.
Η Neurosoft είναι εταιρεία παραγωγής λογισμικού και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και λύσεων για τον κλάδο του αθλητικού στοιχηματισμού, εισηγμένη στο ΑΙΜ (χρηματιστήριο) του Μιλάνου και μεταξύ άλλων μέτοχοί της είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Lottomatica/Gtech. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1994 με έδρα την Αθήνα και σήμερα διατηρεί θυγατρικές εταιρίες στην Κύπρο και τη Ρουμανία και παρουσία σε Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της ιστοσελίδας moneypro.gr: «η Neurosoft αποτελεί την κορυφαία εταιρία ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογικών λύσεων στους τομείς του factoring, ενώ έχει ανοιχτεί και στον αθλητικό στοιχηματισμό» ... «Δημιουργώντας το μοναδικό web based στο factoring έγιναν μια παγκόσμια ηγετική δύναμη κερδίζοντας διαγωνισμούς σε Ινδία, Βρετανία και ΗΠΑ».
«Δεν είναι τυχαίο πως στην αναπτυξιακή πορεία που η εταιρεία έχει, από το 2009 άρχισε στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου η διαπραγμάτευση των μετοχών της. Μάλιστα σε μια δύσκολη για τη χώρα εποχή, η ελληνική εταιρία πληροφορικής χάρη στις ενέργειες του κ. Μάκη Αγγελόπουλου υπήρξε η πρώτη που εισήχθη στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία έχει εξαγοραστεί από την αντίστοιχη αγορά ΑΙΜ του Βρετανικού Χρηματιστηρίου. Η έκδοση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ απευθύνθηκε αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές και είχε ιδιαίτερη αποδοχή δεδομένου ότι καλύφτηκε κατά 3,2 φορές»!

Keywords
Τυχαία Θέματα