Πάσες εσείς, γκολ εμείς!

23:46 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΜΙΛΑΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Σαν Σίρο

Αφεντικό στο παιχνίδι της πρόκρισης έγινε η Μίλαν που πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 2-0. Φλύαρη και χωρίς ιδέες οι Καταλανοί με τον Μέσι σε κακό βράδυ τιμωρήθηκαν από

τη Μίλαν που έπαιξε έξυπνα και ψυχωμένα. Έκλεισε σωστά τους χώρους αφήνοντας την Μπάρτσα να αλλάζει ατέρμονα πάσες και εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των "κουλές".

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος με τους "μπλαουγκράνα" να κάνουν το κλασικό τους παιχνίδι με τις συνεχείς πάσες αλλά και τη Μίλαν να στέκεται πολύ καλά. Ήταν μάλιστα αυτή που απείλησε πρώτη στο 5ο λεπτό με ένα σουτ του Μουντάρι. Στο 16' ο Πουγιόλ με σωτήρια παρέμβαση έκοψε προ του Ελ Σαραουί σε κόρνερ και μετά την εκτέλεση του το πλασέ του Μπόατενγκ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ο Τσάβι στο 20' έκανε το σουτ από 30 μέτρα με τον Αμπιάτι να μπλοκάρει. Η Μίλαν έχασε καλή ευκαιρία στο 36' όταν ο Μπόατενγκ έκανε τη σέντρα και ο Ελ Σαραουί, εξ επαφής, δεν βρήκε για ελάχιστο την μπάλα με προβολή.

Κακός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έως και τη φάση του 56' όταν ο Ελ Σαραουί έκανε το σουτ, η μπάλα με κόντρα έφτασε στον Μπόατενγκ που με έκανε άμεσα το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο 69' ο Πατσίνι έκανε το γυριστό με τον Βαλντές να μπλοκάρει άνετα. Η Μπαρτσελόνα στο 76' δημιούργησε την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της ήταν ο Ινιέστα με σουτ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά οι παίκτες της Μίλαν συνδυάστηκαν εκπληκτικά με τον τελικό αποδέκτη να είναι ο Μουντάρι ο οποίος με σουτ έγραψε το 2-0 και έβαλε φωτιά στο "Σαν Σίρο". Από εκεί και πέρα η Μίλαν οπισθοχώρησε και αμύνθηκε εξαιρετικά με την Μπαρτσελόνα να μην καταφέρνει να απειλήσει.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Σαπάτα, Μεσές, Κονστάντ, Μοντολίβο, Αμπροζίνι, Μουντάρι, Μπόατενγκ, Πατσίνι (75'Νιάνγκ), Ελ Σαραουί (87'Τραορέ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ (88'Μασεράνο), Πικέ, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Φάμπρεγας (62'Σάντσες), Πέδρο, Ινιέστα, Μέσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα