Απόδραση από την Πόλη

23:40 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ - ΣΑΛΚΕ
Γήπεδο: Türk Telekom Arena

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση απέκτησε η Σάλκε, που απέδρασε με ισοπαλία 1-1 από την έδρα της Γαλατασαράι.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Τζόουνς βγήκε από τα αριστερά, έκανε ένα σουτ από μακριά, ο Μουσλέρα απομάκρυνε, με τον επερχόμενο Φαρφάν να μην μπορεί να πιάσει το σουτ. Ωστόσο στο 12ο λεπτό η Γαλατασαράι ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Ντρογκμπά, Ινάν και Γιλμάζ συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να αδειάζει τον Χέβεντες και με δυνατό σουτ να κάνει το

1-0 για τους Τούρκους. Στο 16' η Σάλκε είχε την ευκαιρία να φέρει στα ίσα το ματς, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χέβεντες νίκησε τους πάντες στον αέρα έκανε μια κεφαλιά και πάνω στην γραμμή οι Χούντελαρ και Μάτιπ δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Γαλατασαράι να χάσει απίστευτη διπλή ευκαιρία. Ο Ντρογκμπά μπήκε στην περιοχή ωραία, έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με τον Χίλντεμπραντ να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Άλντιτοπ πήρε το ριμπάουντ, όμως το δυνατό σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Γερμανών. Το ματς είχε φοβερό ρυθμό σε εκείνο το διάστημα και στο 21', Φαρφάν και Ντράξλερ έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Γαλατά, με τον Περουβιανό άσο να κάνει το γύρισμα και τον Καγιά να διώχνει πολύ παρακινδυνευμένα σε κόρνερ κι ενώ η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι του Μουσλέρα. Στο 38' ο Ντρογκμπά έκανε την κάθετη για τον Γιλμάζ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Χίλντεμπραντ ενώ στην επόμενη φάση ο Χούντελαρ βρέθηκε στην περιοχή των Τούρκων, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε από τον Ριέρα. Τελικά η ισοφάριση για τη Σάλκε ήρθε με την συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα, καθώς μετά από λάθος του Νουνκέου, ο Φαρφάν έφυγε στην κόντρα, έδωσε για τον Τζόουνς κι εκείνος ανενόχλητος νίκησε τον Μουσλέρα.

Στο 55' το σουτ του Φαρφάν κόντραρε και πέρασε κόρνερ, αλλά το ματς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στη συνέχεια και η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 75ο λεπτό. Ο Ντράξλερ πήρε ωραία την μπάλα από τα δεξιά, έβγαλε παράλληλη σέντρα, όμως το σουτ του Χούντελαρ ήταν άσχημο και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 79' ο Σάμπρι έκανε το σουτ, με τον Χίλντεμπραντ να διώχνει δύσκολα και στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Ντράξλερ έφυγε λίγο άουτ.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Νουνκέου, Καγιά, Ριέρα, Σαμπρί (84' Μπουλούτ), Σελτσούκ, Μέλο, Αλτιντόπ (65' Έμπουε), Σνάιντερ (46' Αμραμπάτ), Γιλμάζ, Ντρογκμπά.

ΣΑΛΚΕ: Χίλντενμπραντ, Χέβεντες, Μάτιπ, Κολάσινατς, Μπαστός, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Ντράξλερ (84' Μπαρνέτα), Νοϊστάντερ, Χουντελάαρ (75' Πούκι)

Keywords
Τυχαία Θέματα