Παρουσιάστηκε η νέα Ευρωλίγκα

18:23 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

H Ευρωλίγκα επισημοποίησε τις αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, από τη σεζόν 2012-13. Η πρώτη τροποποίηση αφορά στην προκριματική φάση, στην οποία οκτώ -αντί 16 ομάδων- θα αναμετρώνται σε έναν τουρνουά από το οποίο ένας θα παίρνει το «μαγικό χαρτάκι» για την κανονική σεζόν. Σε αυτήν την φάση δεν υπάρχουν αλλαγές, που σημαίνει ότι θα έχουμε 4 ομίλους των έξι ομάδων (Α, Β, Γ, Δ). Κάθε ομάδα παίζει με τις άλλες πέντε δύο ματς (ένα εντός και ένα εκτός έδρας). Σύνολο 10 παιχνίδια

για κάθε ομάδα. Οι καλύτερες τέσερις από κάθε γκρουπ περνούν στην επόμενη φάση (Top 16).

Οι μεγάλες αλλαγές επίκεινται στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, όπου αντί για τέσσερις ομίλους των 4, πλέον θα συγκροτούνται 2 των 8 ομάδων. Μάλιστα, οι «μονομάχοι» θα γνωρίζουν πάνω κάτω με ποιους θα αγωνίζονται, καθώς παύει η κλήρωση της β' φάσης. Αντ' αυτής, είναι ήδη γνωστό ποιες ομάδες με ποιες θα συμπληρώνουν τον όμιλο.

Σημαντική αλλαγή είναι φυσικά και οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων καθώς από Τετάρτη και Πέμπτη πλέον θα διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή. Ήδη έγιναν δύο παιχνίδια-πιλότοι, το Μπιλμπάο-Ολυμπιακός και το Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις. Αμφότερα είχαν θετική αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα