Αποκάλυψη για τη νέα Boxster (ΦΩΤΟ)

17:51 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με φρέσκο αλουμινένιο αμάξωμα (100 kg ελαφρύτερο) και ανασχεδιασμένο πιο ευρύχωρο εσωτερικό που ακολουθεί την αισθητική αυτού της πρόσφατης 991, η νέα Boxster δείχνει αναμφίβολα φρέσκια και sexy. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένο μεταξόνιο, μεγαλύτερες πόρτες, μεγαλύτερους τροχούς (μέχρι 20 ιντσών) και ένα ανασηκωμένο ρετρό πίσω μέρος (με στοιχεία ducktail).

Η ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, δεν απαιτεί καμιά κίνηση από τον οδηγό και ανοιγοκλείνει πλήρως αυτοματοποιημένα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η βασική έκδοση αναμένεται

να ζυγίζει περί τα 1300 kg, παρόλο που θα διαθέτει πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό από το απελθόν μοντέλο. Η ανάρτηση συνεχίζει με την λύση των McPherson εμπρός και μια ψαγμένη εκδοχή των πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. Η ηλεκτρο-μηχανική κρεμαγιέρα, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ZF, λειτουργεί όπως και στη νέα 911.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η Porsche ανανέωσε -όπως αναμενόταν- την εμπιστοσύνη της στους επίπεδους ατμοσφαιρικούς και 6κύλινδρους ασφαλώς κινητήρες της, με τη διαφορά ότι ο «βασικός» έχει μειωθεί σε χωρητικότητα ενστερνιζόμενος και αυτός τη λογική του downsizing. Πιο συγκεκριμένα, ο 6κύλινδρος των 2,7 πλέον λίτρων (2,9 μέχρι σήμερα), διαθέτοντας σύστημα άμεσου ψεκασμού, αποδίδει τώρα 265 ίππους (255 για τον προκάτοχό του), ενώ εκείνος της έκδοσης «S», παραμένοντας στα 3,4 λίτρα, παράγει πλέον 315 ίππους (+5 ίππους σε σχέση με το παρελθόν). Και οι δύο συνεργάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το γνωστό 7τάχυτο PDK κιβώτιο της Porsche (βλ. διπλού συμπλέκτη), το οποίο μάλιστα διαθέτει και αναβαθμισμένο λογισμικό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που η Porsche δίνει στη δημοσιότητα, η μικρή Boxster επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόο 5,7 δλ. στην περίπτωση που εφοδιάζεται με το PDK κιβώτιο, ενώ η «μεγάλη» σε μόλις 5,0 δλ. Αξίζει να προσθέσουμε πως αμφότερες οι εκδόσεις της νέας Boxster μπορούν να εφοδιαστούν με τα γνωστά Sport Chrono Package και Dynamic Transmission Mounts, τη στιγμή που προαιρετικά μπορούν να εφοδιαστούν με το νέο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Porsche (PTV: Porsche Torque Vectoring).

Keywords
Τυχαία Θέματα