Παρίσι: «Μπλόκο» στα αυτοκίνητα με diesel βάζει η δήμαρχος

14:22 8/12/2014 - Πηγή: AEK365

Στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η Αν Ινταλγκό απηύθυνε έκκληση να απαγορευθεί η κυκλοφορία των IX με πετρέλαιο έως το 2020.
Όπως εξήγησε η δήμαρχος -η οποία πρότεινε την αύξηση των πεζοδρόμων και των διπλασιασμό των λωρίδων κυκλοφορίας για ποδήλατα- σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Journal du Dimanche στόχος της είναι στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας να κινούνται αυτοκίνητα με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Στα σχέδια της Ινταλγκό περιλαμβάνονται ακόμη

περιορισμοί στην κίνηση τουριστικών λεωφορείων, η απαγόρευση των φορτηγών στους δρόμους της πόλης, καθώς και η επέκταση του σχεδίου car-sharing με την προσθήκη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Την Τρίτη οι αποφάσεις
«Σήμερα το 60% των Παριζιάνων δεν διαθέτει αυτοκίνητο, συγκριτικά με το 40% το 2001. Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες.
Ο σχεδιασμός της δημάρχου θα συζητηθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας το 54% των πολιτών τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης κίνησης ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο στο Παρίσι επιβλήθηκε μερική απαγόρευση κίνησης αυτοκινήτων καθώς τα καυσαέρια ήταν στο χειρότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα