Παραμένουν στη Σελήνη οι σημαίες των αστροναυτών

15:42 2/8/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και έχουν περάσει περίπου 40 χρόνια από τότε που στήθηκαν οι πρώτες σημαίες στην επιφάνεια της Σελήνης από τις επανδρωμένες αποστολές στο Διάστημα, αυτές βρίσκονται ακόμα εκεί αγέρωχες!

Όπως δείχνουν νέες εικόνες από τη NASA οι πέντε από τις έξι σημαίες που έστησαν Αμερικανοί αστροναύτες κατά την διάρκεια των αποστολών τους βρίσκονται στην αρχική τους θέση.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία, απέδειξαν πως οι σημαίες δημιουργούσαν σκιές γύρω τους, τις οποίες κατάφεραν να εντοπίσουν.

«Από τις εικόνες

είναι βέβαιο πως οι Αμερικανικές σημαίες ακόμα βρίσκονται στην θέση τους και δημιουργούν σκιές με εξαίρεση την σημαία του Απόλλωνα 11», ανέφερε ο Μαρκ Ρόμπινσον, ερευνητής της NASA.

Ικά με την έκτη χαμένη σημαία, ο Ρόμπινσον αναφέρει: «Ο αστροναύτης Μπάζ Άλντριν είχε αναφέρει πως η σημαία είχε παρασυρθεί από την εξάτμιση της τουρμπίνας του διαστημοπλοίου κατά την διάρκεια ανύψωσης του, και απ' ό,τι φαίνεται είχε δίκιο».

«Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σημαίες, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκονται ακόμη στη θέση τους παρά την έκθεση τους στις έντονες υπεριώδεις ακτίνες φωτός και τις μεγάλες θερμοκρασίες της Σελήνης», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα