Παραμένει στη φυλακή ο Μάνσον

15:02 12/4/2012 - Πηγή: AEK365

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής που είχε υποβάλλει ο 77χρονος Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος είχε ζητήσει για 11η φορά την αποφυλάκισή του από την Πολιτειακή Φυλακή Κόρκοραν, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, λαμβάνοντας πάντα την ίδια απάντηση.

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Μάνσον θα μπορεί να υποβάλει ξανά αίτηση για αποφυλάκιση με αναστολή σε 15 χρόνια, όταν θα είναι 92 ετών. Ο Μάνσον δεν ήταν παρών στην εξέταση της υπόθεσης καθώς τα τελευταία χρόνια αρνείται να παραβρίσκεται.

Ο Μάνσον είχε καταθέσει τελευταία φορά

αίτηση αναστολής της ποινής του το 2007 και τότε η επιτροπή αναστολών ανέφερε πως «συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και εξακολουθεί να μπορεί να βλάψει οποιονδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνσον έχει προβεί σε 108 σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις μέσα στη φυλακή από το 1971, οπότε και καταδικάστηκε, ενώ δεν έχει δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας για τους φόνους για τους οποίους καταδικάσθηκε.

Ο ίδιος ο Μάνσον φέρεται να δήλωσε στον ψυχολόγο της φυλακής ότι δεν είναι «σαν τον μέσο τρόφιμο», αλλά κάτι το «ιδιαίτερο».

«Εβαλα πέντε ανθρώπους στο χώμα. Είμαι στη φυλακή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Είμαι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος».

Ο Μάνσον τη δεκαετία του 1960 είχε συγκεντρώσει μια ομάδα ανθρώπων και το καλοκαίρι του 1969 τους διέταξε να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους ώστε να εξωθήσει σ' ένα φυλετικό πόλεμο ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και έγκυος γυναίκα του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, η οποία μαχαιρώθηκε 16 φορές!

Keywords
Τυχαία Θέματα