Παπασταθόπουλος: Νιώθω πολύ άνετα στην Ντόρτμουντ

16:00 11/1/2014 - Πηγή: AEK365

Στο διάστημα που βρίσκεται στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος νιώθει πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή, όπως εξομολογήθηκε, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το κέντρο της άμυνας.
Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην Ruhr Nachrichten και τόνισε: "Νομίζω ότι ο πρώτος γύρος ήταν πολύ καλός. Από την αρχή νιώθω πολύ άνετα σε αυτή την ομάδα και επιβεβαιώνομαι για το ότι ήμουν έτοιμος να έρθω εδώ με βεβαιότητα".
Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών,

ο Παπασταθόπουλος δήλωσε: "Ήξερα ότι ο Ματ Χούμελς και ο Νέβεν Σούμποτιτς είναι πολύ δυνατοί παίκτες, αλλά μίλησα με τον Γιούργκεν Κλοπ και ήμουν σίγουρος. Στην Ντόρτμουντ παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και χρειαζόμαστε τρεις δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς. Νομίζω ότι κανείς δεν υπολείπεται σε απόδοση".
Ο Παπασταθόπουλος όταν ρωτήθηκε αν είναι στην φύση του να αποτελεί τον ηγέτη μιας ομάδας απάντησε το εξής: "Μου αρέσει όταν μπορώ να βοηθήσω, αλλά δεν θα πάρω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο. Ελπίζω ο Ματς και ο Νέβεν να επιστρέψουν σύντομα".
Για την κρίση στην Ελλάδα και για το αν ο ίδιος αισθάνεται προνομιούχος, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ τόνισε: "Είμαι τυχερός, ναι. Προέρχομαι από μια οικογένεια που ποτέ δεν είχε οικονομικά προβλήματα οπότε μπορούσα να ασχοληθώ μόνο με το να γίνω επαγγελματίας. Πολλοί νεαροί άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται την οικογένεια τους και να δουλεύουν για αυτό. Εγώ μπόρεσα να συγκεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς, τώρα μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Με στεναχωρεί όταν βλέπω φίλους και την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση. Ο κόσμος λέει ότι τα χρήματα δεν είναι τα πάντα στην ζωή. Εύχομαι να μην είχαν αυτές τις ανησυχίες".
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο του ποδοσφαίρου στην κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές λέγοντας το εξής: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές το νιώθουμε, θέλουμε να δίνουμε κάτι στον κόσμο και για αυτό μας ικανοποίησε ακόμα περισσότερο το ότι προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν πιο σημαντικό, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, επειδή ο κόσμος στην πατρίδα μου μπόρεσε να ξεχάσει λίγο τα προβλήματα του".
Τέλος, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ρωτήθηκε αν μπορεί να γελάσει επειδή πάντα είναι σοβαρός. Η απάντηση του: "Στην πραγματικότητα, αυτό το ακούω συχνά! Είναι όμως αρκετό αυτό για να σας το αποδείξω;".

Keywords
Τυχαία Θέματα