Παπασταθόπουλος: Κάθε αρχή και δύσκολη

15:04 6/9/2014 - Πηγή: AEK365

Την Ρουμανία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του EURO 2016 με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να υπογραμμίζει πως παρόλο που κάθε αρχή είναι και δύσκολη, οι Έλληνες διεθνείς θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη. Παράλληλα, σημείωσε πως η απουσία του κόσμου ενδέχεται να επηρεάσει τους διεθνείς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος
- Για την αναμέτρηση με τη Ρουμανία:

"Είμαστε σε καλή κατάσταση όπως έχουμε δει από τις προπονήσεις. Κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουν αλλάξει πολλά. Θέλουμε να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε με νίκη. Αν ξεκινήσουμε θετικά, όλα θα είναι πιο εύκολα για εμάς. Εμείς έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα. Ήρθε νέος προπονητής, τελείωσαν ορισμένοι πολύ μεγάλοι παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ένα έχει μείνει κοινό. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και απέναντι στη Ρουμανία".
- Για την Ρουμανία: "Η Ρουμανία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και την σεβόμαστε απόλυτα".
- Για την ετοιμότητα των παικτών: "Σίγουρα όταν δεν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου, μπορεί να αποδειχθεί αρνητικό. Το χειρότερο για εμάς είναι ότι δεν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Θέλει λοιπόν προσοχή. Αυτός είναι ο παράγοντας ο οποίος μπορεί να μας επηρεάσει".
- Για την Εθνική: "Τελευταία υπάρχει θετική αύρα στην ομάδα, η οποία όμως μπορεί να είναι παγίδα. Θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο παρελθόν. Ό,τι επιτυχίες κάναμε, ανήκουν στο παρελθόν. Θέλουμε το παρόν και το μέλλον για να συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες επιτυχίες".
- Για την εκλογή του αρχηγού: "Τον αρχηγό τον εκλέξαμε όλα τα παιδιά. Τα πάντα τα κάνουμε μαζί. Το θέμα του αρχηγού γίνεται για να υπάρχει κάποιος που θα μιλάει. Στην εθνική ομάδα ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να πει ό,τι θέλει, να πάρει ό,τι απόφαση θεωρεί σωστή για την ομάδα. Στην ουσία δεν υπάρχει αρχηγός. Όλοι είμαστε αρχηγοί. Το σημαντικότερο είναι να εμφανιστούμε ενωμένοι. Να βγάζουμε υγεία εντός και εκτός γηπέδων".
- Για τους Κατσουράνη και Καραγκούνη: "Μιλάμε για δυο παιδιά που έμειναν πολλά χρόνια στην ομάδα. Είναι παραδείγματα και άφησαν παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά. Η απουσία τους είναι μεγάλη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε νέους στόχους και πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για την Εθνική".

Keywords
Τυχαία Θέματα