Μπέκαμ: Αποσύρθηκα από το ποδόσφαιρο για να γίνω ταξιτζής των γιών μου

13:49 6/9/2014 - Πηγή: AEK365

Το 2013 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πλέον η καθημερινότητα του έχει πλέον αλλάξει με τον ίδιο, όπως εξομολογείται, να δίνει περισσότερο χρόνο στα παιδιά του.
Ο Άγγλος παλαίμαχος άσος ήταν καλεσμένος σε συνεδρία για να μιλήσει σε νεαρούς αθλητές και αναφερόμενος στη καθημερινότητα του μετά το ποδόσφαιρο είπε: "Αποσύρθηκα για να γίνω ταξιτζής των τριών γιων μου. Είμαι στο αυτοκίνητο από τις 07:00 το πρωί. Και οι τρεις προπονούνται διαφορετικές μέρες. Έχω και την κόρη μου

που ξεκίνησε μπαλέτο".
Για το γεγονός πως αν και έκανε μεγάλη καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει τους γιους του στις ακαδημίες της Άρσεναλ, είπε: "Αν μου το λέγατε πριν από 15 χρόνια, θα έλεγα... Αλήθεια;... Έχω τεράστιο σεβασμό και στην Άρσεναλ και στον Αρσέν Βενγκέρ".
Ο Μπέκαμ έχει τρεις γιους, τον 15χρονο Μπρούκλιν, τον 12χρονο Κρουζ και τον 9χρονο Ρόμεο και σε ερώτηση αν κάποιος από τους τρεις έχει το "μαγικό" δεξί πόδι που είχε ο μπαμπάς τους, ο παλαίμαχος άσος απάντησε: "Ο Μπρούκλιν νιώθει την πίεση όταν βγαίνει να παίξει. Όλα τα παιδιά λένε πως πρέπει να είναι ο καλύτερος. Αλλά όταν κάνει ένα άσχημο παιχνίδι είναι αλλιώς... Ο μικρός δεν ασχολείται με ό,τι και αν λέγεται. Εγώ είμαι απλά υπερήφανος που και οι τρεις παίζουν ποδόσφαιρο".
Όσο για το τι είναι αυτό που του λείπει περισσότερο μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, ο Μπέκαμ στάθηκε στη παρουσία του στην εθνική ομάδα: "Μου άρεσαν οι συγκεντρώσεις μας, τα παιχνίδια, το γεγονός πως για 59 φορές ήμουν αρχηγός, τα πάντα... Είναι οι πιο υπερήφανες στιγμές μου ως ποδοσφαιριστής. Μου λείπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης, μου λείπουν όλες οι ομάδες που έπαιξα, αλλά το να αγωνίζομαι για την Αγγλία είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο".
Για την απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Μπέκαμ είπε: "Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τη Κόστα Ρίκα, την Ουρουγουάη, ακόμη και την Ιταλία, είναι μεγάλη απογοήτευση".
Ο Μπέκαμ εμφανίστηκε στη συνεδρία με δεμένο το ένα χέρι και ρωτήθηκε για αυτό απαντώντας το εξής: "Έπεσα από τη μηχανή προσπαθώντας να αποφύγω τους παπαράτσι. Περιμένουν έξω από το σπίτι μου κάθε πρωί. Έσπασα το δάχτυλο μου. Θα είμαι καλά, αλλά δεν ξέρω αν η μηχανή φτιάχνεται".
Τότε ένας από τους νεαρούς αθλητές τον ρώτησε "Η Εθνική Αγγλίας φτιάχνεται;", και ο Μπέκαμ απάντησε: "Σκοπός του Ρόι (σ.σ. Χότζον) είναι να βάλει νεαρά παιδιά στην ομάδα. Οι πιο έμπειροι αποχώρησαν. Ο μοναδικός έμπειρος που έμεινε είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ και τώρα είναι αρχηγός. Άρα υπάρχει κάτι που μπορούν να χτίσουν".
Στο Μουντιάλ του 2010, ο Μπέκαμ ανήκε στο προπονητικό επιτελείο του Φάμπιο Καπέλο αλλά από τότε "κανείς δεν μου ζήτησε κάτι". Παράλληλα, αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής και για την Εθνική Αγγλίας σημείωσε πως "αν μπορώ να βοηθήσω με τον οποιοδήποτε τρόπο, θα ήμουν υπερήφανος".

Keywords
Τυχαία Θέματα