Παγκόσμιο θέμα η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης

20:15 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η μεγαλύτερη και εγκυρότερη παγκοσμίως ιστοσελίδα ναυτιλιακών ειδήσεων, το tradewindsnews.com (διαθέτει και έντυπη έκδοση) φιλοξενεί άρθρο αφιερωμένο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. "Ο Μελισσανίδης ηγείται μιας εφοπλιστικής δύναμης για να σωθεί ποδοσφαιρικός σύλλογος" έχει τίτλο το κείμενο του σάιτ που αναφέρει:

"Μια ομάδα Ελλήνων εφοπλιστών ενώνεται για να σώσει τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της ΑΕΚ. Μετά τον υποβιβασμός

της από την ελληνική Σούπερ Λίγκα οι αναφορές στην Αθήνα τονίζουν ότι το αφεντικό της Aegean Marine Petroleum, Δημήτρης Μελισσανίδης θα ηγηθεί ενός κονσόρτιουμ επενδυτών με στόχο να επιστρέψει η ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία.

Ο Πόλυς Χατζηιωάννου της Safe Bulkers, ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk Carriers και ο Κωνσταντίνος Κωτσάτος της Diamonds Shipping & Trading εμπλέκονται επίσης. Οι οπαδοί της ΑΕΚ θεωρούν τον Μελισσανίδη, πρώην πρόεδρο της ομάδα κατά της διάρκεια της πιο επιτυχημένης περιόδου της στις αρχές του 1990, ως την τελευταία ελπίδα της ομάδα για σωτηρία μετά από χρόνια χρεών που οδήγησαν στη φετινή απογοήτευση.

Ο πρώτος στόχος του Μελισσανίδη είναι να ξαναχτίσει το γήπεδο του συλλόγου το οποίο είχε υποστεί ζημιές κατά τον σεισμό του 1999 και το 2003 κατεδαφίστηκε αφήνοντας την ομάδα να δίνει τους αγώνες της στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται βρίσκεται σε επαφές με επενδυτές, αρχιτέκτονες και τις τοπικές αρχές για το γήπεδο το οποίο ελπίζει ότι θα γίνει το πιο μοντέρνο στην Ελλάδα με χωρητικότητα 30.000 θέσεων. Το πρότζεκτ αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια, κάτι το οποίο ταιριάζει με τα σχέδια του Μελισσανίδη να υποβιβαστεί η ομάδα την 3η κατηγορία. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο αυτό θα επιτρέψει στον σύλλογο να σβήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του, που φτάνουν περίπου τα 222εκατ. δολάρια. Ο Μελισσανίδης έχει στόχο να οδηγήσει την ομάδα ξανά στην πρώτη κατηγορία μέσα σε δύο σεζόν.

Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 από Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και έχει μακρά ιστορία εμπλοκής με Έλληνες εφοπλιστές. Στο υπάρχον Δ.Σ. της υπάρχει ο Νίκος Νοτιάς της Trojan Maritime ενώ μέχρι πρόσφατα ο σύλλογος συνδεόταν με τον Δημήτρη Βιντιάδη της Niva Shipping για να τον αναλάβει".

Keywords
Τυχαία Θέματα