Πάει για νέα αναβολή η δίκη Ψωμιάδη

12:40 20/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ακόμα περιμένει η πλευρά της ΑΕΚ τις αρμόδιες Σκοπιανές αρχές (υπουργείο δικαιοσύνης μέσω υπουργείου εξωτερικών της ΠΓΔΜ) να αποσταλεί στην Αθήνα το έγγραφο μέσω του οποίου εξηγεί τους λόγους τους οποίους έχει εκδώσει, πριν από μήνες, τον Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα. Την Τετάρτη (21/11)

στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση των χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου κατηγορείται, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να δοθεί νέα αναβολή (εκτός κι αν υπάρξει κάποια... έκπληξη από την πλευρά του κατηγορουμένου)! Ο λόγος δεν είναι μόνο η απεργία των δικηγόρων, αλλά αυτό το έγγραφο που ακόμα δεν έχει φτάσει στην Αθήνα από τα Σκόπια.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του aek365 όλους αυτούς τους μήνες, έξι (!) φορές το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει απευθύνει σχετικά ερωτήματα στους Σκοπιανούς, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν απαντήσει! Έχει απευθυνθεί επίσημη διαμαρτυρία ζητώντας και νέο αίτημα από την ΠΓΔΜ, καθώς όταν, φαίνεται, παραδόθηκε ο Ψωμιάδης στις ελληνικές αρχές δεν παραδόθηκε μαζί με αυτόν το απαιτούμενο συνοδευτικό έγγραφο που προσδιόριζε τα αδικήματα για τα οποία μπορεί ή δεν μπορεί να δικαστεί.

Δεδομένου, πάντως, ότι ο Ψωμιάδης δεν ήταν πολιτικός κρατούμενος και δεν διώκεται για πολιτικά αδικήματα, αλλά για υπεξαίρεση ποσό μεγάλης αξίας εις βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, άρνηση της εκδίκασης λογικά δεν μπορεί να υπάρξει. Αντίθετα στην ΑΕΚ περιμένουν εξήγηση για τον λόγο της καθυστέρησης, που ως ελάχιστη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι η «δικαιολογία» της έλλειψης... οργάνωσης των αρχών της ΠΓΔΜ...

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν υφίσταται η σκέψη κάποιου που θέλει τον Ψωμιάδη να ξεμπλέκει με την ΑΕΚ, εάν δεν έρθει αυτή η άδεια από τα Σκόπια. Ο λόγος είναι η μήνυση που είχε καταθέσει ο νομικός της ΠΑΕ ΑΕΚ Χάρης Οικονομόπουλος προς την πλευρά Ψωμιάδη το καλοκαίρι, με την ΠΑΕ να παρίσταται ως πολιτικός ενάγουσα. Η δίωξη αυτή, δεν επηρεάζει τη δίωξη άδειας από τους Σκοπιανούς. Σημαντικό νομικό στοιχείο που η ΑΕΚ είναι ακόμα μέσα στο «παιχνίδι» περιμένοντας δικαιοσύνη, αποτελεί το γεγονός ότι ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος, έχει κριθεί προφυλακιστέος. Παίζει μεγάλο ρόλο, δηλαδή, η αποστολή του εγγράφου από τα Σκόπια, όμως ο νομικός της ΠΑΕ φαίνεται να έχει "κλειδώσει" την υπόθεση.

Έτσι, λοιπόν, πάμε αύριο και για νέα αναβολή, ενώ παραμένει άγνωστο πόσος χρόνος θα δοθεί μέχρι την επόμενη εκδίκαση... Το σίγουρο είναι ότι το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ διεκδικεί ακόμα τα χρήματα από την οικογένεια Ψωμιάδη και πιθανότητες δικαίωσης υπάρχουν. Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι πότε μπορεί να έρθει αυτή η νομική δικαίωση...

Keywords
Τυχαία Θέματα