Ως την άνοιξη το τέμενος στον Ελαιώνα

11:45 3/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μέχρι την άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί το Τέμενος που πρόκειται να κατασκευαστεί στον Ελαιώνα, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες δημοπρατείται το έργο.

Σύμφωνα με το «Βήμα» που επικαλείται πηγές του υπουργείου Υποδομών, η μελέτη προβλέπει μία λιτή, διακριτική μετασκευή υπάρχοντος κτιρίου, που θα «ντυθεί» με μεταλλικό σκελετό, για να ταιριάζει με το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής.

Το εμβαδόν του δεν θα είναι πάνω από 1.000 τ.μ., ενώ θα χωράει περίπου 350 άτομα. Δεν θα υπάρχει μιναρές.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα φτάσει στις 750.000 ευρώ, ενώ με

τις αμοιβές των συμβούλων και το ΦΠΑ, θα αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μελετώνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει σηματοδότηση ή κόμβος και πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προσπελασιμότητα του τεμένους.

Το έργο υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, κατ' εφαρμογήν πρόσφατου νόμου, όμως οι δαπάνες μετασκευής θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας.

Μετά την ολοκλήρωση του θα παραχωρηθεί δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», ενώ θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείο Παιδείας.

Έγγραφο του υπουργείου Υποδομών αναφέρει: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης ευαισθησίας, για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και απαιτείται ακρίβεια κατασκευής και υψηλή ποιότητα, επιπλέον δε η τήρηση του οικονομικού και χρονικού προγραμματισμού του έργου, δεδομένου ότι ο χρόνος κατασκευής προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Υπηρεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα