«Όνειρό μου η ΑΕΚ και το Εθνόσημο»

22:37 28/5/2014 - Πηγή: AEK365

Το να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ και της Εθνικής είχε παρουσιάσει ως μεγάλο του όνειρο ο Κυριάκος Μιχαλάς, περίπου ένα μήνα πριν. Τη στιγμή που πολλές ομάδες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ο 16χρονος άσος είχε δώσει συνέντευξη στην ιστοσελίδα topiko24.gr. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είχε πει τότε...

Ποτέ ήταν η πρώτη σου επαφή με το ποδόσφαιρο;

Από τα πέντε μου χρόνια άρχισα να παίζω το ποδόσφαιρο που λέμε της γειτονιάς.

Ένιωθες πως είχες κάτι ξεχωριστό συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά;

Μου έλεγαν όλοι να γραφτώ σε ομάδα, εγώ ωστόσο το πήρα απόφαση όταν ξεκίνησε και ο μεγαλύτερος αδερφός μου. Τον ακολουθούσα πάντα σε ότι έκανε. Έτσι σε ηλικία 9 ετών γράφτηκα στις ακαδημίες της Ολυμπιάδας έχοντας ως πρώτο μου προπονητή τον κύριο Λαζαρίδη.

Ας φύγουμε λίγο από τα παιδικά χρόνια και ας έρθουμε στο τώρα. Φέτος πήρες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά. Ποιες διαφορές διέκρινες συγκριτικά με τα πρωταθλήματα των υποδομών;

Άλλη δύναμη άλλο επίπεδο, διαφορετικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Eδώ μετραει περισσότερο το αποτελεσμα καθώς μπορει να παίζεις για την παραμονή σου ή να κανεις πρωταθλητισμό που είναι τελείως διαφορετικό στις ακαδημίες.

Είσαι σε μια ηλικία που για να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό θα πρέπει να έχεις πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Πιστεύεις ότι έχεις το απαραίτητο θάρρος και θράσος για να κάνεις το ίδιο ακόμα και αν σου δοθεί η ευκαιρία σε επαγγελματικό επίπεδο;

Στην αρχή είχα αρκετό άγχος όταν έμπαινα σε ένα παιχνίδι. Πλέον δεν έχω καθόλου, δεν σκέφτομαι καν το λάθος και παίζω ελεύθερα και σίγουρα έτσι αποδίδω και πολύ καλύτερα. Φυσικά σε αυτό το κομμάτι με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου.

Το μόνο που ακούω από τα εμπειρότερα παιδιά είναι μπράβο συνέχισε. Φέτος η ομάδα έχει πολλά έμπειρα παιδιά και αυτό είναι ότι καλύτερο για μένα αφού έχω να πάρω πολλά από αυτούς.

Όπως όλοι πέρα από τα θετικά στοιχεία έχεις και κάποιες αδυναμίες. Ποιες είναι αυτές, και αν δουλεύεις ξεχωριστά πάνω τους ώστε να γίνεις ακόμα πιο ολοκληρωμένος;

Πιστεύω πως ακόμα και λόγο της απειρίας μου, διστάζω να πάρω περισσότερες πρωτοβουλίες. Πρώτη μου επιλογή είναι πάντα να πασάρω και πολλές φορές αυτό μπορεί να κοστίσει στην ομάδα μου καθώς θα μπορούσα να είχα τελειώσει πολλές φάσεις από πλεονεκτική θέση.

Από εκεί και πέρα όλα τα κομμάτια όπως ταχύτητα, έκρηξη δύναμη θα πρέπει να τα ανεβάζεις όσο πιο ψηλά μπορείς. Τα καλοκαίρια όταν τελειώνουν οι υποχρεώσεις με την ομάδα προσπαθώ να μην χάσω καθόλου χρόνο και προπονούμαι μόνος μου.

Είσαι σε μια ηλικία που έχεις πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φέτος πια από αυτά πιστεύεις ότι εξέλιξες σε μεγάλο βαθμό;

Κυρίως στο κομμάτι της τακτικής και της τεχνικής. Ο προπονητής μου έδειξε πως πρέπει να βάζω το σώμα μου, πως πρέπει να γυρνάω στο σουτ, στη σέντρα.

Αρκετές ομάδες κ17 της Σουπερ Λιγκ έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή σου. Πως δέχεσαι αυτό το ενδιαφέρον;

Με ευχαριστεί πάρα πολύ όλο αυτό, μου δίνει περισσότερη δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ.

Πιστεύεις πως είσαι έτοιμος να κάνεις το παραπάνω βήμα και να αποδώσεις εξίσου καλά και σε υψηλότερο επίπεδο;

Μια τέτοια απόφαση δεν θα την έπαιρνα ποτέ μόνος μου. Θα συμβουλευόμουν πρώτα από όλα τους προπονητές μου. Από εκεί και πέρα εγώ πιστεύω πως μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που μπορεί να έχει μια ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο.

Πως σου φάνηκε το επίπεδο της Α΄Πειραιά;

Το πρωτάθλημα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Πιο δυνατές ομάδες, περισσότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στα ρόστερ. Γενικότερα υψηλότερο επίπεδο από όλες τις απόψεις.

Πια ομάδα από τον όμιλο σας πιστεύεις πως έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο;

Πιστεύω πως τη διαφορά την έκανε μακράν η Οδηγήτρια. Αυτή δηλαδή που είναι και πρώτη στη βαθμολογία. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ηρεμία στο παιχνίδι της. Νομίζω πως δίκαια είναι στην κορυφή του ομίλου μας.

Πια ομάδα πιστεύεις ότι αδικείται από την βαθμολογική της θέση;

Η Δραπετσώνα είναι μια ομάδα που θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλότερα βάση της αγωνιστικής της εικόνας. Νομίζω πως έχει σταθεί άτυχη και βρίσκεται τόσο χαμηλά.

Ποιες καλές στιγμές σου έχουν μείνει, ακόμα και σε επίπεδο ακαδημιών;

Το φετινό γκολ που σημείωσα στην τελευταία φάση με το εφηβικό απέναντι στον Ιωνικό που μας κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Μαζί με σένα έχουν ανέβει και άλλα παιδιά από την εφηβική ομάδα;

Ναι έχουν έρθει και άλλα παιδιά τα οποία έχουν πάρει και αυτά ευκαιρίες και θα έλεγα πως τα έχουν πάει αρκετά καλά. Χαίρομαι πολύ που ακολουθούν και άλλα παιδιά, νιώθω πιο άνετα γιατί είμαστε μαζί από πολύ μικρή ηλικία.

Του χρόνου το πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά θα είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, αφού πολύ ιστορικές ομάδες όπως η Προοδευτική υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική. Αν ερχόταν μια πρόταση από μια ομάδα Σούπερ Λιγκ Κ17 πια θα ήταν η προτίμησή σου;

Θα ήθελα να συμμετέχω σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες, ωστόσο θα ήθελα να πάρω μια γεύση από ένα πρωτάθλημα όπως αυτό των Κ17 γιατί πιστεύω πως εκεί μπορούν να σε δουν περισσότερα μάτια, και αν είσαι καλός κάποια στιγμή να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα.

Είχες πάρει μια μικρή γεύση όταν δοκιμάστηκες πριν περίπου δύο χρόνια στον Ατρόμητο Αθηνών. Πως ήταν αυτή σου η εμπειρία;

Eίναι κάτι πολύ διαφορετικό και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ.

Μέχρι που θέλεις αλλά και πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις;

Όσο πιο ψηλά φτάσω τόσο καλύτερα. Η φανέλα της ΑΕΚ και φυσικά το Εθνόσημο είναι το παιδικό μου όνειρο.

Συμμετέχεις και μάλιστα σαν αρχηγός στην Μεικτή Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής. Πες μας λίγα λόγια για την συμμετοχή σου στις Μεικτές.

Είναι πολύ ωραία εμπειρία και θα ήθελα πολύ να την ξαναζήσω. Φυσικά έχει και κάποιες δυσκολίες καθώς κάνουμε μόλις μια προπόνηση τη βδομάδα όλα τα παιδιά μαζί με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλος χρόνος ώστε να υπάρξει η απαραίτητη συνοχή και να αποδώσει η ομάδα το καλύτερο που μπορεί.

Αγωνίζεσαι σαν αριστερό χαφ και επιτελικός μέσος. Σε πια θέση πιστεύεις πως μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;

Και στις δύο θέσεις τα πάω αρκετά καλά, αλλά αν είχα να επιλέξω θα προτιμούσα να είμαι περισσότερη στην άκρη. Εκεί έπαιξα και τα περισσότερα παιχνίδια φέτος.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε πως είχα πίσω μου τον Θανάση τον Νομικό που με βοήθησε πάρα πολύ, ακόμα μέχρι και στο πώς να βγάζω καλές σέντρες.

Όλοι αυτοί που έχουν κάνει μεγάλη καριέρα έχουν κάνει και μεγάλες θυσίες. Είσαι διατεθειμένος να κάνεις το ίδιο ώστε να εκπληρώσεις το ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

Θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Είναι κάτι που ονειρεύομαι από τότε που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο.

Πες μου λίγα λόγια για τον προπονητή σας Δημήτρη Βουτσινά. Πόσο σε έχει βοηθήσει εσένα προσωπικά φέτος αλλά και πως διαχειρίζεται τα αποδυτήρια ώστε να υπάρχει αυτό το καλό κλίμα;

Χαίρομαι πολύ που συνεργάστηκα με τον κύριο Βουτσινά φέτος. Εκτός από προπονητή τον νιώθεις και φίλο. Μου λέει συνεχώς να μπαίνω μέσα χωρίς άγχος και να μη φοβάμαι τίποτα.

Εμένα και τους άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας βελτίωσε πολύ και στο τακτικό κομμάτι. Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι ο κόουτς γενικότερα μου έχει σταθεί οπουδήποτε τον έχω χρειαστεί, ακόμα και σε εξωαγωνιστικά θέματα.

Πηγαίνεις πρώτη λυκείου. Σε πια σχολή θα ήθελες να περάσεις όταν έρθει η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων;

Η γυμναστική ακαδημία είναι ο πρώτος μου στόχος. Είναι κάτι που συσχετίζεται με τον αθλητισμό και θέλω πολύ να το ακολουθήσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα