Κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν η Εθνική μας

21:54 28/5/2014 - Πηγή: AEK365

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 1ο τουρνουά που διεξήχθη στη Σόφια πέτυχε μία νίκη (επί της Πορτογαλίας) και ηττήθηκε από τη Βουλγαρία και το Αζερμπαϊτζάν δείχνοντας όμως παιχνίδι με παιχνίδι πολύ καλό πρόσωπο. Οι ελπίδες πρόκρισης έστω και μέσω της κατάληψης της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ είναι λιγοστές και θα αυξηθούν μόνο εάν η ελληνική ομάδα κάνει την έκπληξη και νικήσει αύριο την οικοδέσποινα του ομίλου.

«Ήταν μια θετική αρχή το 1ο τουρνουά απέναντι σε καλές ομάδες. Κι αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι σε κάθε προπόνηση βλέπω πολύ μεγάλη θέληση,

ενώ αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο είναι η βελτίωση που βλέπουμε καθημερινά», δήλωσε η Μαρία Νομικού, η οποία είναι το νέο πρόσωπο στην αποστολή συγκριτικά με την ομάδα που ταξίδεψε στη Σόφια, και δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για τους αγώνες στο Μπακού.

«Στη Σόφια παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτερες, αλλά το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και στο Μπακού. Τώρα τους ξέρουμε και καλύτερα και μπορούμε να προσαρμοστούμε στα αγωνιστικά τους δεδομένα. Δεν μπορώ να μαντέψω τι αποτελέσματα θα φέρουμε, αλλά πιστεύω ότι κάνουμε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις».

Η αθλήτρια της Μόντσα επιστρέφει στις επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής μετά από σχεδόν μια διετία εξαιτίας του λαβωμένου ώμου της, ενώ έχοντας αγωνιστεί φέτος με την ομάδα ως ακραία η ίδια παραδέχεται ότι προτιμά να παίζεις ως διαγώνια.

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα επιστρέφοντας στην Εθνική μετά από δύο χρόνια, αφού πέρσι έχασα όλο το καλοκαίρι μετά την επέμβαση που έκανα στον ώμο μου. Προσπαθώ όμως να βρω ξανά το ρυθμό μου και να βοηθήσω την ομάδα και χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι ξανά με τα κορίτσια», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ακόμη είναι ένα ερωτηματικό και για μένα το αν θα παίξω ακραία η διαγώνια στο μέλλον... Δοκίμασα φέτος στην Ιταλία ως ακραία, πήγε καλά αλλά θα δούμε. Προσωπικά μου αρέσει ως διαγώνια, αλλά όπως μου λένε και στην ομάδα μου `μικρή είσαι ακόμη πρέπει να μάθεις» και προσπαθώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης επέλεξε για το τουρνουά στο Μπακού τις ακόλουθες αθλήτριες:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Αθηνά Παπαφωτίου (ΑΕΚ)

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Πανναξιακός), Κατερίνα Γιώτα (Ολυμπιακός)

Ακραίες: Εύα Χαντάβα (Βριλήσσια), Μαρία Γενιτσαρίδη (Πίτσμπουργκ - ΗΠΑ), Όλγα Στράντζαλη (Ηρακλής), Παναγιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), Μαρία Νομικού (Μόντσα - Ιταλία)

Διαγώνια: Ελένη Κιόση (Τερβίλ - Γαλλία)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (Ηρακλής)

Keywords
Τυχαία Θέματα