Το κλειδώνει και μαθηματικά η Μπάγερν

18:52 25/4/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΧΕΡΤΑ: 1-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Η Μπάγερν κέρδισε με 1-0 τη Χέρτα και αν η Βόλφσμπουργκ δεν κερδίσει αύριο, κλειδώνει και μαθηματικά τον τίτλο.

Οι Βαυαροί πίεσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες και τελικά στο 80ο λεπτό ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε το 1-0. Στο 54ο λεπτό η Χέρτα είχε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Νόιερ απέκρουσε απίστευτα το πλασέ του Χαραγκούτσι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ρόντε, Μπόατενγκ, Ντάντε, Βάισερ, Σβαϊνστάιγκερ,

Λαμ, Μίλερ (67' Τιάγκο), Γκέτσε (75' Πισάρο), Γκαουντίνο (46' Κουρτ), Λεβαντόφσκι

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Μπούρχερτ, Πέκαρικ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Σκιέλμπρεντ, Λούστενμπεργκερ, Χαραγκούσι, Σουλζ (83' Βάγκνερ), Στόκερ (73' Χέγκελερ), Καλού (66' Ντζενγκ)

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: SIGNAL IDUNA PARK
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ που επικράτησε 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και μπορεί να ελπίζει πως θα βρεθεί στη πρώτη εξάδα παίρνοντας ένα εισιτήριο για το Europa League.
Το πρώτο μέρος ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα του Κλοπ με πρωταγωνιστή τον Πιέρ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Στο 17' ο Γκαμπονέζος από καλή θέση με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 24' άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα έπειτα από χέρι του Κίτελ.
Δέκα λεπτά μετά το 1-0, η Μπορούσια Ντόρτμουντ διπλασίασε τα τέρματα της. Αυτή τη φορά ο Ομπαμεγιάνγκ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και από τα δεξιά έβγαλε στον Σίνζι Καγκάουα με τον Ιάπωνα τελείως ξεμαρκάριστο να μην έχει πρόβλημα στο να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Μοναδική καλή στιγμή της Άιντραχτ στο παιχνίδι ένα σουτ του Βαλντές στο 40'
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, αλλά δεν απείλησαν ποτέ με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ να κρατάει άνετα το 2-0 και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ημιτελικού με τη Μπάγερν Μονάχου για το Κύπελλο Γερμανίας.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτζερ, Μπέντερ, Γκίντερ, Μπλαστσικόφσκι (67' Ρόις), Μκιταριάν (87' Ιμόμπιλε), Καγκάουα, Ομπαμεγιάνγκ (79' Καμπλ)
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο, Μάντλουνγκ, Ιγκνόφσκι, Χασέμπε, Μεντόγεβιτς (46' Στεντέρα, 79' Ινούι), Πιαζόν, Κίτελ (Βάλντσμιντ), Βαλντέζ, Σεφέροβιτς

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN ENERGIE STADION
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ναι μεν έμεινε για 8ο σερί παιχνίδι αήττητη, αλλά η ισοπαλία κόντρα στη Κολωνία δεν την εξυπηρετεί στη μάχη που δίνει για τη 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μόλις στο 8ο λεπτό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχασε τη πρώτη καλή στιγμή για τη Λεβερκούζεν αλλά ο Χορν απέκρουσε τη κεφαλιά του Έλληνα στόπερ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν στο 40ο λεπτό. Ο Κίσλινγκ ανατράπηκε από τον Μάροχ, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Χορν τον νίκησε κρατώντας το 0-0.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Τζούλιαν Μπραντ αξιοποίησε ασίστ του Μπελαραμπί και άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Κολωνία βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 77' μπήκε στο παιχνίδι ο Μπαρντ Φίνε. Έξι λεπτά μετά με δεξί σουτ, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ούτζα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας στη Κολωνία τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η Λεβερκούζεν δεν απείλησε μέχρι το τέλος του αγώνα και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τη Κολωνία να παραμένει αήττητη για 3η σερί αγωνιστική και να κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής. Όσο για τη Λεβερκούζεν, παρέμεινε στη 3η θέση αλλά κινδυνεύει να βρεθεί τέταρτη αν τη Κυριακή η Γκλάντμπαχ κερδίσει τη Βόλφσμπουργκ.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Μπρέτσκο (77'), Μάροχ, Ουίμερ, Χέκτορ, Φογκτ, Λέμαν (82' Ναγκασάουα), Ρίσε, Γκέρχαρντ (67' Πέστσκο), Οσάκο, Ούτζα
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Παπαδόπουλος (64' Γεντβάζ), Ουέντελ, Μπέντερ, Ρόλφες (60' Ντρμιτς), Μπελαραμπί, Μιν Σον, Τσαλχάνογλου, Κίσλινγκ

ΑΜΒΟΥΡΓΚ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 3-2
ΓΗΠΕΔΟ: IMTECH ARENA
Μετά από εννέα αγωνιστικές, το Αμβούργο πανηγύρισε νίκη στο πρωτάθλημα και με το 3-2 επί της Άουγκσμπουργκ βρέθηκε στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.
Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Στίμπερ χάνει την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης δίνει στον Ίβιτσα Όλιτς που έκανε το 1-0 για το πρώτο γκολ του Αμβούργου μετά από έξι αγώνες.
Στο 19ο λεπτό, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν από σέντρα του Όστρολεκ, ο Πιέρ Μισέλ Λασόγκα με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Μόνο που η Άουγκσμπουργκ δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στο 25' με κεφαλιά του Ραούλ Μπομπαντίγια από το ύψος του πέναλτι. Στο 65' έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-1 και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Χόμπιεργκ βρήκε τον Τομπίας Βέρνερ και εκείνος σημάδεψε σωστά για το 2-2 στο 69'.
Η χαρά της Άουγκσμπουργκ κράτησε μόλις για δυο λεπτά αφού στο 71ο λεπτό ο Πιέρ Μισέλ Λασόγκα, από κεφαλιά-πάσα του Στίμπερ, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο Αμβούργο.
Ένα λεπτό μετά το 3-2, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ όταν ο Γιάνσεν σημάδεψε το δοκάρι. Η Άουγκσμπουργκ πίεσε για νέα ισοφάριση, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Βερχάεγκ και το 3-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Άντλερ, Βέστερμαν, Τζουρού, Ράικοβιτς, Όστρολεκ, Φαν Ντερ Φάαρτ (75' Γίρασεκ), Κάτσαρ (93' Ρούντνεβς), Ιλίσεβιτς (67' Γιάνσεν), Όλιτς, Στίμπερ, Λασόγκα
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Βερχάεγκ, Χονγκ, Κλαβάν, Μπάμπα, Μπάιερ, Εσβάιν (78' Μάταβζ), Φέλνερ (60' Γουόν Γι), Άλτιντοπ (67' Χόμπιεργκ), Βέρνερ, Μπομπαντίγια

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 2-2
ΓΗΠΕΔΟ: MERCEDES BENZ ARENA
Η Στουτγάρδη έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα... ματάκια της αφού έχασε σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο κόντρα στη Φράιμπουργκ, αλλά στην επανάληψη δέχτηκε την ισοφάριση και περιορίστηκε στον ένα βαθμό.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα "καθαρίσουν" το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά όταν στο 24' ο Γκίντσεκ αξιοποίησε ασίστ του Χάρνικ και έκανε το 1-0. Στο 27ο λεπτό, ο δημιουργός έγινε εκτελεστής και ο Χάρνικ διπλασίασε τα τέρματα για τη Στουτγάρδη.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 3-0 στο 54ο λεπτό και πέντε λεπτά μετά η Φράιμπουργκ μπήκε στο παιχνίδι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νιλς Πέτερσεν.
Τα πράγματα για τη Στουτγάρδη έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν στο 66ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χλούσεκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Φράιμπουργκ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 85' ο Νιλς Πέτερσεν και πάλι σκόραρε για το τελικό 2-2.
Το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στη Φράιμπουργκ να βρίσκεται δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ουλράιχ, Κλάιν, Μπαουμγκάρτλ, Νιντερμάιερ, Χλούσεκ, Ρομέου, Γκέντνερ, Χάρνικ, Κόστιτς (77' Ντινταβί), Μαξίμ (67' Σβάαμπ), Γκίντσεκ (89' Βέρνερ)
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Ρίτχερ (83' Μούτζα), Τορεχόν, Μίτροβιτς (46' Νταριντά), Γκούντερ (46' Χόφλερ), Σούστερ, Σοργκ, Σμιντ, Κλάους, Πέτερσεν, Μεχμέντι

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: SDL ARENA
Μετά από τρεις σερί ήττες, η Χόφενχαϊμ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας εκτός έδρας το Ανόβερο με 1-2 και συνεχίζει να ελπίζει για μια θέση που δίνει εισιτήριο για Europa League. Αντίθετα, το Ανόβερο συνεχίζει να παραμένει χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από ζώνη υποβιβασμού.
Μόλις στο 2ο λεπτό η Χόφενχαϊμ άνοιξε το σκορ όταν ο Φιρμίνο βρήκε τον Άντονι Μοντέστ και εκείνος έκανε το 0-1 με το 6ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Στο 24' το Ανόβερο κέρδισε πέναλτι, ανατροπή του Σμίντεμπαχ από τον Στρομπλ, και ο Λαρς Στιντλ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1.
Η νίκη για τη Χόφενχαϊμ ήρθε επτά λεπτά πριν το τέλος με τον Σβεν Σίπλοκ, που είχε περάσει αλλαγή στο 73' στη θέση του σκόρερ Μοντέστ και έκανε το 1-2.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σμίντεμπαχ (90' Φελίπε), Μαρσέλο, Σουλζ, Άλμπορνοζ, Αντρεάσεν, Σανέ (72' Καραμάν), Στιντλ, Πριμπ, Χοσέλου, Για Κόναν (79' Σλάουντραφ)
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Ρούντι, Άμπραχαμ, Μπίκακιτς, Τολχάν, Σβέγκλερ, Στρομπλ, Πολάνσκι, Φιρμίνο (90' Σαλίχοβιτς), Σζαλάι (94' Ζούμπερ), Μοντέστ (73' Σίπλοκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα