«Όμηροι» στην Ελλάδα 10.000 τουρίστες

10:35 3/8/2014 - Πηγή: AEK365

Αναστάτωση και στον ελληνικό τουρισμό προκαλεί η αιφνίδια πτώχευση ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας, του Labirint travel.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδη στον Alpha, στη χώρα μας βρίσκονται περί τους 8.000-10.000 Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι κανόνισαν το ταξίδι τους μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Ωστόσο, οι Ελληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, που συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο πρακτορείο, όπως ο κ. Ανδρεάδης διαβεβαίωσε, είναι απολύτως διασφαλισμένοι, καθώς στη Ρωσία υπάρχει φορέας που επιλαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το θέμα τώρα είναι να βρεθεί λύση ως προς το πώς θα επιστρέψουν στη χώρα τους αλλά και το πώς θα καλυφθούν ασφαλιστικά οι Ρώσοι τουρίστες που ήδη βρίσκονται εδώ. Οσο γι' αυτούς που είχαν οργανώσει διακοπές στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου για τις προσεχείς μέρες και εβδομάδες, ο κ. Ανδρεάδης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα ακύρωσης των κρατήσεων, αλλά θα έρθουν κανονικά μέσω άλλων πρακτορείων.
Κεντρικός λόγος της πτώχευσης του πρακτορείου είναι τα χρέη της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Ideal-Tour, που αυτή τη στιγμή φαίνεται πως ξεπερνούν τα 31 εκατ. ευρώ.
Η Ιdeal-Tour και Labirint είναι η τέταρτη και η πέμπτη αντίστοιχα τουριστική εταιρεία της Ρωσίας, που λόγω οικονομικών προβλημάτων διακόπτει τη λειτουργία της το τελευταίο 15νθήμερο.
Είχαν προηγηθεί η στάση πληρωμών από το τουριστικό πρακτορείο Neva, η χρεοκοπία της Roza Vetrov Mir της Μόσχας και παραδοχή σοβαρών οικονομικών δυσχερειών της Expo-Tour της Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή: thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα