Ομιλία-απάντηση Βενιζέλου σε Παπανδρέου και επικριτές (VIDEO)

21:26 3/9/2014 - Πηγή: AEK365

Με μια μακρά σε διάρκεια ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να δώσει απαντήσει σε όλα όσα του καταλογίζουν οι επικριτές. Με την ευκαιρία των 40στών γενεθλίων του κινήματος ο κ.Βενιζέλος μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και έστρεψε τα πυρά του στον Γιώργο Παπαδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην ομιλία του

κ.Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του καταλόγισε, μεταξύ άλλων, ατολμία, λανθασμένες αποφάσεις, παιχνίδια συμφερόντων και του επιτέθηκε για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις το 2009 θέτοντας τον στη θέση του αντιπάλου του κόμματος.

«Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας...» τόνισε σε ειρωνικό τόνο ο κ.Βενιζέλος και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο».

Απαντώντας στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:
«Προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη ... Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινομενα αυτά ... δεν ανήκουν στην παράταξη».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής».
Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως «τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται» και τόνισε πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας.
Πρότασή μας, πρόσθεσε, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, ενώ επανέλαβε πως «η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».
«Προχωράμε όλοι μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου» ανέφερε ως όρο ο κ. Βενιζέλος, διαμηνύοντας ότι «δεν κάνω καριέρα, επιτελώ καθήκον» προσθέτοντας ότι το επιτελεί «για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Την ενότητα την εγγυώμαι, θα την πετύχουμε στην πράξη, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο:
«Στάθηκα δίπλα στον Αντρέα το 1989, όταν ήταν εγκαταλελειμμένος, προδομένος στο ειδικό δικαστήριο. Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του φασισμού. Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 - 2009. Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους. Ανελαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε» είπε σε έντομα φορτισμένο κλίμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε: «Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο, προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Έναν μόνον όρο, να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Εις πείσμα όλων εκείνων που χτυπούν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή μας για να τιμήσουμε τον Αντρέα Παπανδρέου και να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα