Όλη η Ευρώπη διαδηλώνει για τον Παύλο Φύσσα

23:20 20/9/2013 - Πηγή: AEK365

Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη βγηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Από τη Μαδρίτη στο Παρίσι και από το Παρίσι στο Άμστερνταμ με πανό στα χέρια που είχαν επάνω τους συνθήματα αλλά και το πρόσωπο του άτυχου 34χρονου μουσικού, οι διαδηλωτές θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ναζισμού στις ευρωπαικές κυβερνήσεις.

Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες Ισπανοί αλλά και Έλληνες πολίτες διαδήλωσαν

για τον χαμό του Παύλου Φύσσα έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, ενώ κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρόν στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο σύνδεσμος οπαδών «Bulkaneros» της Ράγιο Βαγεκάνο.

Την Πέμπτη, περισσότεροι από 200 Ισπανοί και Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καταλούνια στη Βαρκελώνη και έστειλαν ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, διαδηλώνοντας κατά του φασισμού. Το σύνθημα που κυριαρχούσε στη διαδήλωση ήταν το «Pablo hermano nosotros no olvidamos», δηλαδή «Αδερφέ Παύλο εμείς δεν ξεχνάμε», όπως επίσης «έξω οι ναζί» και «αντιφασιστικός συναγερμός».

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές με σύνθημα «Παρίσι-Αθήνα-Αλληλεγγύη» διαδήλωσαν χθες βράδυ στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας που κατέληξαν σε 38 συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς μετά την κινητοποίηση κατευθύνονταν σε μπαρ όπου «συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη», ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα έγινε χθες το απόγευμα και στο Άμστερνταμ με κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook από την Reinform και ανέφερε: «Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στα θύματα της Χρυσής Αυγής και διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου στην Αθήνα, Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα