Οι Γάλλοι ψηφίζουν Μέρκελ... δαγκωτό!

22:29 20/9/2013 - Πηγή: AEK365

Μέρκελ... δαγκωτό θα ψήφιζαν οι Γάλλοι εάν ψήφιζαν στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay που δημοσιεύεται στη συντηρητική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,

το 56% των Γάλλων θα ψήφιζαν την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ μόλις το 25% θα επέλεγε τον αντίπαλό της, υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ.

Η δημοσκόπηση της OpinionWay έδειξε ότι το γερμανικό οικονομικό μοντέλο χαίρει θαυμασμού από μεγάλο ποσοστό Γάλλων, καθώς το 63% θεωρούν ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας θα πρέπει να δανειστεί στοιχεία από την οικονομική πολιτική της Γερμανίας.

Για τη συντηρητική Le Figaro, η οποία δημοσιεύει τη δημοσκόπηση στο πρωτοσέλιδό της, τα αποτελέσματά της αποδεικνύουν «τη διάψευση των προσδοκιών του γαλλικού λαού σε σχέση με την κυβέρνησή τους».

Παρόλο που σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Άνγκελα Μέρκελ παρέμεινε σταθερά το αδιαφιλονίκητο φαβορί, δύο μέρες πριν την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών, το ενδιαφέρον των Γάλλων κορυφώνεται και επικεντρώνεται στη σύνθεση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα