Ολάντ:Η λιτότητα δεν είναι πια η μοίρα της Ευρώπης

23:32 6/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ως αδιάψευστος νικητής ανέβηκε για την πρώτη του ομιλία στη γενέτειρά του Τιλ ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των υποστηρικτών του.

Ο Ολάντ στην πρώτη του ομιλία δήλωσε ότι η ψήφος της 6ης Μαΐου σηματοδοτεί την επιλογή της αλλαγής και στέλνει μήνυμα ενότητας στους Γάλλους. Όπως είπε «δεσμεύεται να διαφυλάξει τις αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Γαλλία». Ορίζει ως προτεραιότητες τη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της χώρας, την ίση μεταχείριση των

πολιτών της, και θέτει στόχο τον επαναπροσανατολισμό της Ευρώπης.

«Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι πια η μοίρα στην Ευρώπη και είναι αποστολή μου η ανάπτυξη», σημείωσε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρώτος Σοσιαλιστής πρόεδρος στο Μέγαρο των Ηλυσίων έπειτα από 17 χρόνια κυριαρχίας της Δεξιάς έστειλε μήνυμα ενότητας στους πολίτες της Γαλλίας, τονίζοντας ότι θα είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων. Σήμερα δεν υπήρξαν δύο Γαλλίες, αλλά μία δήλωσε στην ομιλία του, τονίζοντας ότι θα είναι ο ηγέτης που θα ενώσει τη χώρα.

Ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψήφο τους, την επιλογή τους υπέρ της αλλαγής, και σημείωσε πως αναγνωρίζει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασε το πλήθος στην ιστορική για τη γαλλική Αριστερά πλατεία της Βαστίλλης όταν είδε το πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ στη γιγαντιαία οθόνη της πλατείας. Οι υποστηρικτές του Ολάντ πανηγύριζαν ήδη πριν κλείσουν οι κάλπες των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα