Επιδίωξη ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με δυνάμεις της Αριστεράς

23:08 6/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ως «μήνυμα ειρηνικής επανάστασης» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με μνημόνια βαρβαρότητας». Όπως είπε με αυτές τις εκλογές η πολιτική της Μέρκελ και της λιτότητας δέχθηκε συντριπτική ήττα.

«Ο λαός δίνει εντολή, για να ξημερώσει νέα μέρα, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στον δύσκολο δρόμο για την έξοδο από την κρίση»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από αύριο κιόλας είναι να επιδιώξει συνεννόηση «πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς».

«Μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός πως θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για ανατραπεί η πορεία του μνημονίου». Οι υπογραφές των δύο κομμάτων στο μνημόνιο, τόνισε, «απονομιμοποιήθηκαν και τα κόμματα που το υπέγραψαν είναι πια μειοψηφία», τόνισε

Στην περίπτωση που τελικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκτήσουν πλειοψηφία στη Βουλή, υπογράμμισε, αυτό «θα οφείλεται σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει την λαïκή βουλήση».

Το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε, «παρ' ότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, είναι ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ειρηνικής επανάστασης».

«Ο λαός έδωσε εντολή να ξημερώσει νέα ημέρα χωρίς μνημόνια» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα