Οι βετεράνοι άσοι Ιωνικού και ΑΕΚ, τίμησαν τις αλησμόνητες πατρίδες» με υπέρ θέαμα και επτά γκολ

11:38 8/4/2015 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Οι προβολείς του γηπέδου της Νίκαιας, που έφεγγαν κατά την διάρκεια του αγώνα των βετεράνων του Ιωνικού με την ΑΕΚ για τις «χαμένες πατρίδες» τη Δευτέρα 6 Απριλίου, είχαν σβήσει.. Όμως αυτό που φώτιζε τα χνάρια μας, όταν γύρω στις 10 το βράδυ με συντροφιά τους βετεράνους άσους της ΑΕΚ Άρη Τσαχουρίδη και Τάκη Βουδούρη αποχωρούσαμε από το γήπεδο, ήταν η λάμψη που είχε προκληθεί, από μια εντυπωσιακή

σε οργάνωση και εξέλιξη οργάνωση.

Η λάμψη από την παρουσία στον αγωνιστικό χώρο 49 ποδοσφαιρικών αστέρων του παρελθόντος, που φρόντισαν με τις ενέργειές τους ξυπνήσουν θύμισες. Το μυαλό μας για ακόμη μια φορά, είχε περιπλανηθεί σε όμορφες στιγμές από το παρελθόν και για περίπου τέσσερις ώρες που διήρκησε η παραμονή μας στο γήπεδο του Ιωνικού, κάτι με το θέαμα που απολαύσαμε , κάτι με τις ποδοσφαιροκουβέντες που κάναμε, είχαμε-έστω και για λίγο-καταφέρει να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της και τη μιζέρια της καθημερινότητας.

Η 15η συνάντηση των βετεράνων ποδοσφαιριστών Ιωνικού -ΑΕΚ για τις «χαμένες πατρίδες» είχε τελειώσει. Όμως η λάμψη που είχαν προσφέρει οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές, ταίριαζε απόλυτα με το κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση.

Όμως το φέγγος του φεγγαριού, ήταν κρυμμένο πίσω από τα σύννεφα... Σα να ήταν «χλωμό» -όπως τραγουδάει ο Πασχάλης Τερζής- και να είχε θλίψη. Θλίψη, που ταυτιζόταν με τον σκοπό τέλεσης του αγώνα. Γιατί οι βετεράνοι άσσοι των δύο ομάδων, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο, τον θεσμό που από την Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου, «έκλεισε» στην τρίτη πενταετία της ζωής του.

Και όπως ευχήθηκε ο Στέλιος Σεραφείδης: «Μακάρι να ζήσει για πολλά χρόνια και μετά από εμάς, αφού είναι θεσμός μνήμης και σημαντικό πράγμα να παίζει κάποιος για τις αλησμόνητες πατρίδες». Και ο Στέλιος Σεραφείδης,μ τίμησε για ακόμη μια φορά αυτό τον θεσμό, αφού παρά τα 81 του χρόνια, φόρεσε τα γάντια του και κάθισε για δέκα λεπτά κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, μέχρι να τον αντικαταστήσει, καταχειροκροτούμενο από τον κόσμο, ο Βαγγέλης Χατζηαναγνώστου...

Θεσμός λοιπόν, η διεξαγωγή ενός αγώνα, που τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια μπήκε στην αθλητική ζωή του τόπου, αφού γίνεται πάντα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Και δεν είναι τυχαίο ότι διεξάγεται την ημέρα έναρξης της εβδομάδας των Παθών για τον Ιησού Χρηστό και την Ορθοδοξία, αφού όπως τόνισε και ο Σωκράτης Γέμελος, η Μικρασιατική καταστροφή ήταν από τα μεγαλύτερη πάθη του Έθνους μας.

Με παρουσία 50 ποδοσφαιριστών!

Και αυτό δεν το ξεχνάνε οι βετεράνοι Ιωνικού και ΑΕΚ, που συμμετέχουν σ' αυτό τον αγώνα -θεσμό. Οι συνολικά 49 ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν προχθές Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τις χαμένες πατρίδες και διαφήμισαν το ποδόσφαιρο.

Και το τελικό σκορ(5-2 υπέρ του Ιωνικού) ταίριαζε στο κλίμα τέλεσης της συνάντησης, που «ξυπνάνε» θύμισες. Τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος είχαν την ευκαιρία να δώσουν ένα δείγμα του μεγάλου ταλέντου τους, έστω κι αν τα χρόνια που πέρασαν τους έφεραν άσπρα μαλλιά και κοιλίτσες.

Οι μικρότεροι σε ηλικία φίλαθλοι πήραν μια γεύση από τους παίκτες που κάποτε γέμιζαν ασφυκτικά τα γήπεδα και τα έκαναν να δονούνται μόνο με την παρουσία τους. «Ο Ιωνικός στην εποχή μας έπαιζε κάθε Κυριακή μπροστά σε 7000 θεατές και τώρα αγωνίζεται σε άδειες εξέδρες. Και όταν πήγα στην ΑΕΚ, το γήπεδο κάθε Κυριακή είχε 35.000 κόσμο. Τώρα σε πιάνει θλίψη όταν βλέπεις τις άδειες εξέδρες στο ΟΑΚΑ, η παγωμάρα των οποίων δεν ταιριάζει στην λαμπρή ιστορία της ΑΕΚ», έλεγε ο πρώην πρόεδρος των βετεράνων του Ιωνικού Τάσος Βασιλείου, που επί προεδρίας του το 2000 μετά από συνεννόηση με τον αείμνηστο Στέλιο Σκευοφύλακα καθιέρωσαν το παιχνίδι.

Ήταν λοιπόν ξεχωριστή για τους βετεράνους Ιωνικού και ΑΕΚ η Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου... Αφ ενός μεν γιατί για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώθηκαν οι δεσμοί φιλίας που έχουν μεταξύ τους οι άσσοι των δύο ιστορικών και με προσφυγικές καταβολές συλλόγων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι για 15η συνεχή χρονιά το μεταξύ τους ραντεβού για να τιμήσουν τις χαμένες αλλά αλησμόνητες πατρίδες στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, με τη λιτή, αλλά όλο ουσία διεξαγωγή ενός αγώνα που έχει γίνει θεσμός. Αφ ετέρου, γιατί οι 49 ποδοσφαιριστές, που χρησιμοποιήθηκαν από τις δύο ομάδες, προσέφεραν σούπερ θέαμα, και απέδειξαν ότι μπορεί τα χρόνια να περνούν, όμως η στρογγυλή θεά, η «ερωμένη» μπάλα δεν ξεχνιέται....

Οι βετεράνοι άσσοι του Ιωνικού και της ΑΕΚ, λοιπόν τίμησαν την περασμένη Δευτέρα για 15η φορά τις αλησμόνητες πατρίδες, σε εκδήλωση όλο λάμψη, που οργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νίκαιας, και ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών των «αστεροφόρων». Και σε αγώνα που έξυσε μνήμες και ήταν από τους καλύτερους που έχουν γίνει στο θεσμό, οι γηπεδούχοι με γκολ των Χρήστου Σδρένια, Μοχάμετ Αφας, Μιχάλη Καρούση(αυτογκόλ), Κώστα Σταμπουλή και Καλίκα, επικράτησαν 5-2 των «κιτρινόμαυρων» που είχαν ως σκόρερ τους Λυσαανδρο Γεωργαμλή και Μιχάλη Αραβίδη.

Η ΑΕΚ πλήρωσε αστοχία και απουσίες απέναντι στους πολύ καλούς γηπεδούχους

Οι γηπεδούχοι, που προπονούνται και δίνουν αγώνα κάθε Δευτέρα, αφού συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα βετεράνων Πειραιώς ήταν εμφανώς καλύτεροι ως ομάδα. Κάτι που πιστοποιείται και από το τελικό σκορ. Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά μπορεί να στάθηκε καλά-κυρίως στο β΄ημίχρονο- και να έχασε- κυρίως με τον Χάρη Κοπιτσή- πολλές ευκαιρίες, όμως «πλήρωσε» τις πολλές απουσίες της. Για διάφορους λόγους, δεν ήρθαν στη Νίκαια μεταξύ άλλων οι Μπατίστα, Γεωργιάδης, Καραγκιοζοπουλος, Χατζής, Μουσούρης, Καλεντέρογλου, Τόσκας, που θα έδιναν λύσεις στους τεχνικούς Σιμιγδαλά και Αντωνόπουλο, ενώ δεν παρέστησαν για επαγγελματικούς λόγους και οι Παπαϊωάννου, Μανωλάς, Καραφέσκος, Πεσιρίδης. Επίσης ο Λάκης Νικολάου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήρθε στο β' ημίχρονο και αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός. Θα μπορούσε μάλιστα να χρηστεί σκόρερ στις φάσεις των 54΄ όταν ξαφνιάστηκε και το πλασε του από ευνοϊκή θέση έφυγε σαδιστικά άουτ. Αλλά και στο 71΄ όταν μετά το εντυπωσιακό σε εκτέλεση φάουλ του Γεωργαμλή που απόκρουσε ως ..πουλί στο «Γάμα» της εστίας του ο Χρήστος Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Αραβίδης(σ.σ. πατέρας του Χρήστου) που είχε αγωνιστεί στους ερασιτέχνες της ΑΕΚ τη δεκαετία του 1980, τον πρόλαβε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού για να «γράψει» το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 7΄με πλασέ του Χρήστου Σδρεάνια, που αξιοποίησε σέντρα του Γρίμπιλα και στο 15΄ο Γρίμπιλας, πρόλαβε τον Χατζηαναγνώστου 'τσίμπησε' τη μπάλα και έκανε το 2-0. Στο 23΄ο Γιάννης Ξανθόπουλος, έκανε σέντρα και ο Μιχάλης Καρούσης, στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Για να μειώσει η ΑΕΚ στο 34΄με πέναλτι του Λυσσανδρου Γεωργαμλή. Τοι είχε κερδίσει ο Θωμάς Λαγινάς σε ανατροπή του από τον Στέλιο Βογιατζή. Από φάουλ του Κώστα Σταμπουλή, που κόντραρε στο τοίχος στο 62' και ατομική ενέργεια του Καλίκα στο 64΄τα άλλα γκολ των γηπεδούχων. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο είχε δοκάρι με τον Ηλία Ατματσιδη (στο 18΄σε μια φάση που ο τερματοφύλακας Μακρυγιαννέλης απόκρουσε δυο φορές, η μπάλα φάνηκε να περνάει τη γραμμή, αλλά ο βοηθός Βασίλης Καρακίτσος δεν είδε γκολ) και στο 25΄ ο Μακρυγιαννέλης απόκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Κοπιτσή και στο ημίχρονο άκουγε πειράγματα από τον διαιτητή Τόγια για την επέμβασή του : «Ρε εσύ όταν έπαιζες, τέτοια πράγματα δεν έκανες. Τώρα που μεγάλωσες έμαθες να τα πιάνεις όλα» του έλεγε. Ο Κοπιτσής-που αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρεμ- ήταν «μοιραίος» για την ΑΕΚκαι σε ακόμη δύο φάσεις. Στο 54΄όταν δεν κατάφερε να αξιοποιήσει μεταβίβαση του Γεωργαμλή και στο 58΄όταν ο Μανώλης Παπαδόπουλος, τον έβγαλε τετ-α-τετ, αλλά αστόχησε γιατί δεν έβαλε καλά το σώμα του. Στο 62΄τελος είδε την κεφαλιά του Ηλία Ατματσίδη να φεύγει άουτ στην πολύ καλή σέντρα που έβγαλε από αριστερά. Ευκαιρίες για τους γηπεδούχους δημιουργήθηκαν στο β' ημίχρονο, από τους Μπαρμπολούτσι και Παπαναστασίου.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Αντώνης Τόγιας(σ.σ. συμμετείχε από τον πρώτο αγώνα το 2000!) Βασίλης Καρακίτσος και Αλέξανδρος Καρακίτσος.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΙΩΝΙΚΟΥ (Εκλέκτορας και ποδοσφαιριστής Ανδρέας Παπαδόπουλος) Χρήστος Μακρυγιαννέλης, Γιώργος Κυριακίδης, Κώστας Ντεμελής, Σωκράτης Οφρυδοπουλος, Βασίλης Ξενάριος, Μοχάμεντ Αφάς, Γιάννης Μαγγίνας, Χρήστος Σδρένιας, Μιχάλης Γρίμπιλας, Στέλιος Βογιατζής, Γιάννης Ξανθόπουλος(αρχική ενδεκάδα)Κώστας Ντεμελής, Μιχάλης Μουτάφης, Γιάννης Πάντος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καλίκας, Χρήστος Σειτανίδης, Νίκος Σαλονικίδης, Θωμάς Θωμάς, Πάνος Μπριλάκης, Θανάσης Παπαναστασίου, Γιώργος Στραμπουλής, Νίκος Κακόγιαννος, Γιώργος Απέργης, Γιάννης Μπακατσέλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χρήστος Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Μπαρμπολούτσι. Με την αποστολή παρόντες και οι Σωκράτης Γέμελος, Στέλιος Παπαδάκης, αλλά και οι Τάσος Βασιλείου και Μηνάς Σταυρίδης, με τους δύο τελευταίους να έχουν φορέσει και τη φανέλα της ΑΕΚ τη δεκαετία του 1960

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές; Μιχάλης Σιμιγδαλάς-Χρήστος Αντωνόπουλος): Στέλιος Σεραφείδης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Χρήστος Αρδίζογλου Μιχάλης Καρούσης, Μιχάλης Πιθαρούλης, Μανώλης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Γιώργος Βλαντής, Ηλίας Ατματσίδης, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Χάρης Κοπιτσής (αρχική 11άδα), Λάκης Νικολάου, Βαγγέλης Χατζηαναγνώστου, Μάριος Αρδίζογλου, Δημήτρης Καστρίτσης, Λεωνίδας Χατζηκουμαντάρης, Θανάσης Σαρκίρης, Μιχάλης Αραβίδης, Στέφανος Πορφύρης, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς. Με την αποστολή παρόντες και οι Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαυρος, Γιώργος Κεφαλίδης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, Κώστας Μασουρίδης, Άρης Τσαχουρίδης, Σταμάτης Βουδούρης, Στέλιος Κωνσταντινίδης. Νίκος Σταθόπουλος Παρόν τέλος και το επίτιμο μέλος των παλαιμάχων και διοικητικό στέλεχος της ΑΕΚ Κώστας Μάρκου, αλλά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπίλιος.

Οι αναμνηστικές πλακέτες και η δεξίωση

Να σημειωθεί, ότι σε μια λιτή αλλά όλο ουσία τελετή πριν τον αγώνα που παρουσίασε η Δανάη Παπαδέα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, έδωσε στον Ανδρέα Παπαδόπουλο το Κύπελλο και τα μετάλλια που αναλογούσαν στον Ιωνικό, ενώ ο Πρόεδρος των βετεράνων του Ιωνικού Βασίλης Ξενάριος στον Θωμά Μαύρο, αυτά που αντιστοιχούσαν στην ΑΕΚ. Επίσης οι Ανδρέας Σταματιάδης και Μιχάλης Γρίμπιλας, αντάλλαξαν τα λάβαρα των δυο ομάδων,. Ακόμη ο υπεύθυνος αθλητισμού στο Δήμο Νίκαιας Σπύρος Νικολάκης, πήρε για τον απουσιάζοντα Δήμαρχο Νίκαιας κ. Γιώργο Ιωακειμήδη δια χειρών Κώστα Νεστορίδη, την πλακέτα που είχαν αθλοθετήσει οι βετεράνοι της ΑΕΚ. Επίσης ο Θωμάς Μαύρος, έδωσε τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Ξανθόπουλο, για την προσφορά του στον Ιωνικό και ο Σωκράτης Γέμελος τίμησε τον Ιάκωβο Καραϊκαφόγλου, για την προσφορά του στους «αστεροφόρους» της Νίκαιας. Τέλος ο Μανόλης Παπαδόπουλος , που έχει αγωνιστεί και τις δύο ομάδες και υπήρξε και διεθνής πήρε τιμητική πλακέτα για την προφορά του στο ποδόσφαιρο, δια χειρών αντιδημάρχου Νίκαιας Σπύρου Κοτζαμάνη. Να σημειωθεί ακόμη ότι τιμητικές πλακέτες δόθηκαν και στους διαιτητές. Στον Αντώνη Τόγια, που πήρε την 15η πλακέτα αφού δίνει συνέχεια παρόν στους αγώνες Ιωνικού-ΑΕΚ, από τον πολιτευτή στην Β' περιφέρεια Πειραιώς και πρώην Βουλευτής Τάσος Νεράντζης. Στον Βασίλη Καρακίτστο-που ακύρωσε και γκολ της ΑΕΚ- ο πρώην Δήμαρχος Νικαίας και επικεφαλής στο Συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» Στέλιος Μπενετάτος, ενώ στο έτερο βοηθό Αλέξανδρο Καρακίτσο, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας Κωνσταντίνος Τσαφαλάς.

Στην εκδήλωση επίσης ήταν παρόν ο εκπρόσωπος των βετεράνων της Μεικτής Πειραιά Νίκος Σιδηρόπουλος, και αντιπροσωπεία των βετεράνων της Προοδευτικής, που αποτελούσαν οι Χρήστος Αννης, Τάκης Καλούδης, Αργύρης Τσεβρενίδης.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι μετά τον αγώνα οι γηπεδούχοι με την επιμέλεια του Προέδρου τους Βασίλη Ξενάριου, που αποδείχθηκε εκπληκτικός οικοδεσπότης, παρέθεσαν στο φουαγιέ της θύρας επισήμων δεξίωση. Το μενού θαλασσινά-ελέω Μεγάλης Εβδομάδας- και νηστίσιμοι μεζέδες. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ανακατεμένοι στα τραπέζια με άφθονο κρασί και πολύ μπύρα είχαν την ευκαιρία να πούνε πολλά και να θυμηθούν παλιές τους μονομαχίες.

Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση μνήμης. Και όλοι όσοι συμμετείχαν, ανανέωσαν-πρώτα ο Θεός-το ραντεβού τους, για τη νέα χρονιά. Και του χρόνου λοιπόν και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Πολλά θέματα σε λίγες γραμμές

@ Το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι αυτό που «καίει» τον κόσμο της. Αλλά και τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της, αφού πολλοί από αυτούς ζούνε και αναπνέουν με την ελπίδα να προλάβουν πάλι το «Ναό» της ΑΕΚ στα πάτρια χώματά της. Και επειδή ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα 30 Μαρτίου στη συνάντηση που έγινε με φορείς του Δήμου και εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ για το γήπεδο, δέχτηκε ασφυκτικό πρέσιγκ-κυρίως από τους Γιώργο Κεφαλίδη και Κώστα Νεστορίδη-για να τους πει λεπτομέρειες αλλά και πράγματα που δεν είχαν γραφεί... Και ο «Κοκος» ήταν και πολύ επεξηγηματικός, αλλά και πολύ ξεκάθαρος. «Να είστε σίγουροι, ότι το θέμα του γηπέδου, έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε σωστή λεωφόρο. Και από τη στιγμή που το χειρίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει» τους είπε μεταξύ άλλων

@ Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Στέλιο Σεραφείδη στο γήπεδο της Νίκαιας. Στο πρόσωπο της Γεωργιάς Παπαδοπούλου, είδε τον πατέρα της Ελευθέριο, που το 1959, ανήμερα του γάμου του, είχε φτιάξει σε αυτόν και την αείμνηστη σύντροφο του Αντιγόνη, τα γαμπριάτικα παπούτσια τους! Ο πρέοδρος του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ και η κυρία Παπαδοπούλου, που είναι ένθερμη οπαδός της ΑΕΚ, θυμήθηκαν πολλά και συγκινήθηκαν!!!

@Σχολιάστηκε θετικά απ' όλους η ομάδα παμπαίδων της ΑΕΚ, πήρε την πρώτη θέση σε τουρνουά που έγινε στην Τουρκία. «Το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου θα καταστραφεί, εάν δεν πέσει βάρος στις Ακαδημίες για να βγουν νέοι άσσοι, που θα αποτελέσουν το αύριο του ποδοσφαίρου μας. Είναι σημαντικό αυτό που κάνει η ΑΕΚ με τις Ακαδημίες», τόνιζε ο πρώην άσος της «Ένωσης» και του Ιωνικού Μηνάς Σταυρίδης

Keywords
ΑΕΚ, γκολ, γκολ, επτα, παε αεκ, μιζέρια, θλίψη, οακα, νικαια, μαυρος, αρης, προσφορες, πειραιας, νέα, λιτσα πατερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, καθαρα δευτερα, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, πασχαλης τερζης, αδωνις γεωργιαδης, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, νικος απεργης, η ημέρα της γης, Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, τελος του κοσμου, το θεμα, θλίψη, γηπεδα, θεμα, θωμας μαυρος, ξανθοπουλος, οακα, πειραιως, σωκρατης, αγωνες, ανάσταση, αστερια, βογιατζης, βραδυ, βρισκεται, γαντια, γευση, γινει, γινεται, γηπεδο, δαναη, δευτερα, διχτυα, δοκαρι, δειγμα, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, ενεργεια, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, εφυγε, ζησης, ζωη, ζωης, ηλικια, θεα, θεος, θυμισες, θωμας, ιησου, ημιχρονο, ιωνικος, κυπελλο, κυρια, κλιμα, κρασι, κωνσταντινιδης, λαβαρα, λαμψη, λεπτομερειες, λεωνιδας, μαυρο, μαλλια, μεζεδες, μιζέρια, μικρασιατικη καταστροφη, μπυρα, μυαλο, μοχαμεντ, ομαδα, παντα, ορθοδοξια, ουσια, παε αεκ, παπουτσια, παπακωνσταντινου, ποδοσφαιρο, προβληματα, ραντεβου, σεντρα, σιδηροπουλος, συνεχεια, σωμα, σπυρου, σουπερ, τασος, τοιχος, τουρκια, τριτη, φαουλ, φορα, χατζης, χρηστος, χωματα, κωνσταντινος, ωρες, δημητρης, φουαγιε, κωστας, κυριακη, λακης, μαυρος, μια φορα, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, σπυρος, θαλασσινα, θανασης, θεματα, θετικα, θωμα, βοηθος
Τυχαία Θέματα