Οι τρεις Βρετανοί τζιχαντιστές που μπορεί να είναι ο «Τζον»

15:19 23/8/2014 - Πηγή: AEK365

Γύρω από τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές κινούνται οι έρευνες των βρετανικών υπηρεσιών, οι οποίοι θεωρούνται οι βασικότεροι ύποπτοι για να είναι ο «Τζον», ο άντρας που αποκεφαλίζει τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Οι τρεις άνδρες είναι γύρω στα 20 και πιστεύεται ότι βρίσκονται στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, την πόλη Ράκα της Συρίας. Μάλιστα, ένας Γάλλος που κρατήθηκε αιχμάλωτος από τον «John» λέει ότι ήταν μέρος μιας ομάδας Βρετανών τζιχαντιστών που αυτοαποκαλούνται «The Beatles».

Ο πρώτος ύποπτος είναι ο Αμπντέλ-Μαχέντ Αμπντέλ Μπάρι, 23 ετών, πρώην ράπερ από το Λονδίνο. Ο νεαρός

μεγάλωσε με τη μητέρα του στο ανατολικό Λονδίνο σε μία πολυτελή κατοικία, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών. Ωστόσο, όσο μεγάλωνε εξέφραζε σκληροπυρηνικές πεποιθήσεις έπειτα από τη βρετανική συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ και το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με ιμάμηδες και στη συνέχεια να εγκαταλείψει το Λονδίνο για τη Συρία, όπου λέγεται ότι εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, προ ημερών είχε κυκλοφορήσει μία φωτογραφία του που τον απεικόνιζε να κρατά ένα κεφάλι άνδρα.

Οι άλλοι δύο θεωρείται ότι είναι ο Αμπού Χουσείν Αλ-Μπριτάνι, (πραγματικό όνομα Τζουναίντ Χουσείν) 20 ετών, ο οποίος είναι χάκερ από το Μπέρμιγχαμ και ο 20χρονος συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών και ο «εγκέφαλος» της διαδικτυακής προπαγάνδας του ΙΚΙΛ, Αμπού Αμπντουλάχ Αλ-Μπριτάνι, ο οποίος εμφανίζεται σε πολλά βίντεο μιλώντας για το ΙΚΙΛ. Μάλιστα, ο Αμπντουλάχ αλ Μπριτάνι θεωρείται πιο πιθανό ότι είναι ο «Τζον» που αποκεφαλίζει τον Φόλεϊ.

Ο Αμπού Χουσείν Αλ-Μπριτάνι είχε φυλακιστεί το 2012 για την κλοπή προσωπικών πληροφοριών από τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Ωστόσο, πριν από έναν χρόνο κατά η διάρκεια άδειας από τη φυλακή κατάφερε να φύγει για τη Συρία, όπου έχει αναφερθεί ότι υπήρξε εγκέφαλος των διαδικτυακών επιθέσεων σε βρετανικές τράπεζες και διασημότητες με σκοπό να γεμίσει τα ταμεία του IS.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα The Sun, οι άνδρες έχουν παρόμοιες φωνές και ακόμα χρησιμοποιούν παρόμοια γλώσσα, με αυτή που χρησιμοποιείται στο βίντεο.

Παράλληλα η αστυνομία ετοιμάζεται να κάνει επιδρομές στα σπίτια των πολλών Βρετανών, προκειμένου να διευκολύνει την εξακρίβωση της ταυτότητας του «Τζον».

Keywords
Τυχαία Θέματα