Οι τοκογλύφοι και ο Τζόκοβιτς

13:01 30/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο με τον Σέρβο να καταφέρνει να ακολουθήσει το όνειρο του χάρη και στις προσπάθειες που κατέβαλε η οικογένεια του.
Ο πατέρας του Σέρβου τενίστα, ο Σρνταν Τζόκοβιτς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Kurir μίλησε για τις θυσίες που κατέβαλε προκειμένου να βοηθήσει τον γιο του να πραγματοποιήσει το όνειρο του.
Ο Σρνταν εξομολογήθηκε πως ο Σέρβος του είχε εκμυστηρευτεί από την ηλικία των 10 την αγάπη του για το τένις και την επιθυμία του να ακολουθήσει επαγγελματικά το άθλημα.
Ωστόσο, η οικονομική

κατάσταση της οικογένειας δεν το επέτρεπε και έτσι οι γονείς του σημερινού πρωταθλητή, αφιερώθηκαν για χρόνια στην προσπάθεια να πραγματοποιήσουν το όνειρο του γιου τους.
Χωρίς να έχουν πει το παραμικρό στον Νόβακ για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, πούλησαν όλα τα πράγματα αξίας που είχαν στην κατοχή τους, ενώ παράλληλα και οι δύο εργάζονταν περισσότερες από 15 ώρες την ημέρα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να δανειστούν χρήματα από τοκογλύφο.
Σύμφωνα με τη βιογραφία του, ο Νόβακ περνούσε αρκετούς μήνες το χρόνο σε ακαδημία τένις της Γερμανίας αφότου έγινε 13, ενώ στα 16 του έγινε πρωταθλητής νέων στην Ευρώπη. Για περίπου 6 χρόνια όμως η οικογένειά του κατέλαβε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου ο Σέρβος να φτάσει στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα