Οι σκέψεις του Λίνεν για το ρόστερ

11:13 15/10/2012 - Πηγή: AEK365

Το καλοκαίρι και όταν μεταξύ χιλίων προβλημάτων διοίκηση και τεχνική ηγεσία προσπαθούσαν να... συνεννοηθούν για να πετύχουν έναν αγωνιστικό προγραμματισμό, ο Βαγγέλης Βλάχος τόνιζε ότι ήθελε ένα ρόστερ με 23-24 παίκτες συν τους τερματοφύλακες. Με τον καιρό, ο πρώην προπονητή της ΑΕΚ φοβούμενος ότι μπορεί να μην αντέξουν κάποιοι παίκτες σωματικά μέσα στη χρονιά, άλλαξε απόφαση, αυξάνοντας τον αριθμό. Και φτάσαμε στο... σήμερα.

Ο Έβαλντ Λίνεν

από τα πρώτα πράγματα που εξήγησε, ερχόμενος στην ΑΕΚ, ήταν πως δεν μπορεί να δουλέψει με 30 παίκτες κάθε μέρα στις προπονήσεις. Ρεαλιστικά να το δει κανείς, όντως δεν γίνεται σε κάθε προπόνηση να υπάρχει αυτή η... πολυκοσμία. Σωστά τονίζει ο προπονητής ότι με έναν τέτοιο μεγάλο αριθμό παικτών, ένας τεχνικός μπορεί να... χαθεί και να μη καταφέρει να «σκύψει» πάνω από κάθε ποδοσφαιριστή, δουλεύοντας τη βελτίωσή του, παράλληλα με της ομάδας. Ο Λίνεν κι αυτός λοιπόν θέλει ένα ευέλικτο ρόστερ με το πολύ 24-25 παίκτες συν τους τερματοφύλακες στην προπόνηση. Η διαφορά με τον Βλάχο είναι ότι αυτός θα το κάνει... Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσει ποιοι ποδοσφαιριστές θα κάνουν προπονήσεις με τη β' ομάδα. Αυτό που πιστεύει ο Λίνεν είναι ότι οι παίκτες θα... αντέξουν, θα δουλέψουν καλύτερα και θα βελτιωθούν. Αν τώρα μέσα στο χρόνο επαληθευτεί ο Βλάχος και κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αντέξουν, ο Λίνεν έχει τη λύση: θα καλέσει πάλι στην πρώτη ομάδα όσους στείλει τώρα στη β', μιας και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξή τους.

Έτσι ο Γερμανός πιστεύει πως και οι παίκτες θα δουλέψουν καλύτερα (αφού θα μειωθεί ο αριθμός παικτών που προπονούνται καθημερινά στα Σπάτα) και αν υπάρξει μελλοντικό πρόβλημα η λύση είναι... εύκολη, καθώς θα καλέσει πίσω αυτούς που θα στείλει μέσα στην εβδομάδα να προπονούνται με τον Ντανιέλ Μπατίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα