«Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον νικητή»

18:22 27/5/2013 - Πηγή: AEK365

Θεωρείται ο κορυφαίος σύγχρονος Βέλγος προπονητής (8 φορές έχει πάρει τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς) κι από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Ο λόγος για τον Ντόμινικ Μπάγενς, παλιό γνώριμο του ελληνικού βόλεϊ καθώς στις αρχές της δεκαετίας του 90' αντιμετώπισε - ως τεχνικός της Μάες Πιλς Ζέλικ- τον Ολυμπιακό στον μικρό τελικό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ την προηγούμενη δεκαετία ως τεχνικός της Κνακ Ροζελάρε έχει παίξει ουκ ολίγες φορές κόντρα σε Ελληνικούς

συλλόγους.

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο www.volleyball.gr για τις επερχόμενες μάχες με την Εθνική Ελλάδος που θα κρίνουν ποια από τις δύο ομάδες θα παίξει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013.

«Αν έχεις τη φιλοδοξία να γίνεις καλύτερος και να βελτιώνεσαι τότε πρέπει να συμμετέχεις στα μεγάλα τουρνουά, όπως είναι το Ευρωπαϊκό ή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε υψηλές προσδοκίες για την ομάδα μας, κι αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να πάρουμε την πρόκριση για τα τελικά του Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες βελτιώνονται μέσα από τα μεγάλα παιχνίδια», παραδέχθηκε ο 57άχρονος τεχνικός ο οποίος όταν του ζητήσαμε να μιλήσει για την Ελληνική ομάδα χαμογέλασε και τόνισε: «Θα ήταν χαζό εκ μέρους μας να κάνω ανάλυση για την ομάδα σας. Έχω δει δέκα παιχνίδια σας και θα μου επιτρέψετε να τα κρατήσω για μένα (γέλια)».

Ο κ. Μπάγενς πάντως χαρακτήρισε την Εθνική «καλή ομάδα, αλλά και με καλές μονάδες», προσθέτοντας ότι «μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε αρκετές ομάδες» ενώ η δική του αίσθηση για τα δύο ματς είναι ότι «επειδή είμαστε δύο ομάδες που έχουν σχεδόν την ίδια ποιότητα, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κρίνουν το νικητή. Δεν ξέρω ποιο από τα στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι το πιο σημαντικό, αλλά θα μετρήσει η ψυχραιμία που θα δείξει ο ένας ή άλλος στα κρίσιμα σημεία».

Τόσο η Ελλάδα όσο και το Βέλγιο είναι δύο ομάδες που προσπαθούν να παντρέψουν την εμπειρία με το ταλέντο, αλλά για τον ίδιο το νεαρό της ηλικίας δεν είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα. «Τόσο στη δική μας όσο και στη δική σας ομάδα υπάρχουν νεαροί παίκτες, αλλά παίζουν στο Ιταλικό πρωτάθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα εμπειρίας. Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να την διαχειριστούν».

Ο κ. Μπάγενς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας τους «στον προκριματικό του παγκοσμίου φάνηκε ότι τα φιλικά που είχαμε κάνει μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ρουμανίας και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος», ενώ όπως παραδέχθηκε: «το γεγονός ότι έχουμε τον επαναληπτικό στην έδρα μας είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα... Δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την πρόκριση, αλλά είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα