Η Αριάνε Φρίντριχ στο Γκαλά της Φιλοθέης

17:10 27/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες όλων των εποχών στο ύψος, η Αριάνε Φρίντριχ θα είναι παρούσα την Τετάρτη στο Γκαλά γυναικών της Φιλοθέης.
Η Γερμανίδα θα κάνει στην Ελλάδα τον δεύτερο αγώνα της στην σεζόν και στην ουσία τον πρώτο από μια σειρά δυνατών εμφανίσεων που θα την οδηγήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, εκεί όπου θέλει να έχει το ρόλο της πρωταγωνίστριας.
Η αποκάλυψη της συμμετοχής της Φρίντριχ στον αγώνα της Τετάρτης έγινε σήμερα στη διάρκεια

της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές. Η Φρίντριχ, η οποία ήταν "χάλκινη" στο Παγκόσμιο του Βερολίνου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, από την περσινή χρονιά καταβάλει προσπάθεια να επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο, που την κράτησε το 2011 μακριά από τη δράση. Η παρουσία της στο "Στέλιος Κυριακίδης", δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιδόσεις παγκόσμιας εμβέλειας, Η Φρίντριχ έχει ατομικό ρεκόρ 2,06 μ. στον κλειστό και 2,05 μ. στον ανοιχτό στίβο.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο ΑΟ Φιλοθέης στο Δημαρχείο Ψυχικού - Φιλοθέης, ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης τόνισε: "Το Γκαλά Γυναικών είναι ένα σπουδαίο γεγονός που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο Δήμος στέκεται δίπλα στον ΑΟ Φιλοθέης και οικονομικά και ηθικά. Ο αγώνας θα γίνει στο στάδιο «Σ. Κυριακίδης», ένας χώρος που πραγματικά ο μεγάλος αυτός αθλητής, το έχει φτιάξει με τα χέρια του. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο καιρός και να συμπαρασταθεί ο κόσμος. Όπως κάθε χρόνο το Γκαλά είναι αφιερωμένο σε ένα σύλλογο και φέτος είναι η ΕΛΠΙΔΑ. Είμαστε ευτυχισμένοι που μετέχει σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι και του χρόνου θα συνεχίσουμε καλύτερα ".
Στο πάνελ των ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε: "Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή αυτό που καταξιώνει μια προσπάθεια είναι η ποιότητα, η συνέπεια και η συνέχεια. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά τα έχει κατακτήσει ο αγώνας γυναικών της Φιλοθέης και γι΄αυτό και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των φίλων του στίβου και γενικότερα. Την Τετάρτη στο "Στέλιος Κυριακίδης", θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κορυφαίες αθλήτριες και παράλληλα θα δούμε πως ο αθλητισμός είναι συνδεδεμένος με τις αξίες της ανθρώπινης θέλησης. Είναι γνωστό το έργο του ιδρύματος "Ελπίδα" και θεωρώ επιτυχής την παρουσία του στη διοργάνωση. Ευχαριστούμε το Δήμο για τη στήριξη στη διοργάνωση και να επαινέσω την προσπάθεια των ανθρώπων του ΑΟ Φιλοθέης". Η Νικόλ Κυριακοπούλου θα είναι μία από τις αθλήτριες που θα ξεχωρίσουν στον αγώνα της Τετάρτης. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ δήλωσε: "Για μένα η χρονιά θα ξεκινήσει στο Γκαλά Γυναικών, μετά το τρίμηνο σκληρής προετοιμασίας. Ο φετινός αγώνας θα είναι ξεχωριστός καθώς είναι αφιερωμένος στο σύλλογο "Ελπίδα". Εύχομαι στους ανθρώπους του συλλόγου να έχουν δύναμη και να συνεχίσουν το έργο τους. Καλή επιτυχία τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στον αγώνα της Τετάρτης". Το σύλλογο "Ελπίδα" εκπροσώπησε η Ρίτα Μωραϊτάκη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: " Για εμάς είναι εξαιρετική τιμή που βρισκόμαστε κοντά σας και αφιερώνεται την εκδήλωση αυτή στην «ΕΛΠΙΔΑ» και είναι σημαντικό να υπάρχει σύμπλευση αθλητικής και κοινωνικής δράσης», δήλωσε αρχικά και στην συνέχεια διάβασε το μήνυμα της προέδρου κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη". Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ακόμη το παρών, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ και Δημήτρης Γαλάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα