Οι Καταλανοί δεν κάνουν δημοψήφισμα, αλλά στήνουν κάλπες!

12:55 14/10/2014 - Πηγή: AEK365

Δεν θα κάνει τελικά δημοψήφισμα η Καταλονία στις 9 Νοεμβρίου, αφού το μπλόκαρε το Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά τελικά θα έχει κάλπες: Ο πρόεδρος της περιφέρειας Αρτούρ Μας ανακοίνωσε την «εναλλακτική» πρόθεσή του για διερεύνηση, μέσω της κάλπης, της επιθυμίας των Καταλανών.

Ο Μας έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη Τύπου, την οποία είχε προαναγγείλει για να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της Καταλονίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Τονίζοντας πως η τοπική

κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί, είπε ότι στις 9 Νοεμβρίου «θα υπάρχουν ανοικτά εκλογικά τμήματα για το εκλογικό σώμα, κάλπες και ψηφοδέλτια». Το άτυπο δημοψήφισμα θα μετρήσει την στήριξη ή μη των Καταλανών στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης.

Το δημοψήφισμα, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου, είχε τορπιλιστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η απόφαση για το πώς θα συνέχιζε την «εκστρατεία» της η κυβέρνηση της περιφέρειας ελήφθη σε μαραθώνια συνεδρίαση των πολιτικών δυνάμεων στην Καταλονία που είχε κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα προς Τρίτη.

Η συνεδρίαση είχε επικεντρωθεί στις εναλλακτικές που είχε στη διάθεσή της η περιφερειακή κυβέρνηση για να αξιοποιήσει τα συνταγματικά περιθώρια «διαβούλευσης» των πολιτώνκαι να πιέσει τη Μαδρίτη με στόχο τη διενέργεια οριστικού δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης.

Ισπανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως ο Μας δεν είχε αποσπάσει στη συνεδρίαση τη στήριξη για τα επόμενα βήματα από όλα τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα