Οι εξωγήινοι μας μοιάζουν!

22:43 11/6/2012 - Πηγή: AEK365

Όπως φαίνεται το «όλοι είμαστε ίδιοι» μπορεί να επεκταθεί και εκτός των γήινων πλασμάτων. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Χάμιλτον στο Οντάριο, οι οποίοι θεωρούν ότι εάν υπάρχει ζωή σε οποιοδήποτε μέρος του σύμπαν τότε οι εξωγήινοι εξωτερικά δε διαφέρουν και πολύ από εμάς γιατί το DNA είναι μια «παγκόσμια σταθερά» και δεν μπορεί να δικαιολογήσει μορφές τεράτων.

Έτσι, ξεχάστε τους εξωγήινους της ταινίας «Alien»

καθως θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστούμε με μορφές όπως του Ε.Τ.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στους πλανήτες του σύμπαντος είναι δυνατό να επιφέρουν μικρές διαφοροποιήσεις των εξωγήινων σε σχέση με τους ανθρώπους, ανάλογα με τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στους πλανήτες τους, όπως η έλλειψη βαρύτητας ή οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

«Η θερμοδυναμική είναι θεμελιώδης. Υπάρχει, όμως, και η θεωρία που λέει ότι ακόμη και σε πλανήτες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όντα μπορεί να επιβιώνουν ζώντας σε υπόγειες σήραγγες ή μετριάζοντας το πρόβλημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας», λέει ο πανεπιστημιακός του Χάμιλτον, Ραλφ Πούντριτζ ο οποίος πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά εγωιστικό να πιστεύουμε πως είμαστε μόνοι εκεί έξω.

Keywords
Τυχαία Θέματα