Οι Anonymous μας καλούν: Remember, remember the 5th of November (VIDEO)

13:56 5/11/2014 - Πηγή: AEK365

Οι Anonymous καλούν για ακόμα μια φορά τους πολίτες στη σημερινή μέρα, 5 Νοεμβρίου, να βγουν στους δρόμους σε μια «Πορεία Μασκών» φορώντας την χαρακτηριστική πια μάσκα του Γκάι Φωκς, όπως την εμπνεύστηκαν οι Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ, στο κόμικ τους V for Vendetta και την φόρεσε στην αντίστοιχη ταινία ο Χιούγκο Γουίβινγκ.

Η σημερινή μέρα 5 Νοεμβρίου στη Βρετανία είναι πολύ σημαντική καθώς γιορτάζουν με

πυροτεχνήματα τη Νύχτα του Γκάι Φωκς ή αλλιώς αναβιώνουν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας που αποκαλύφθηκε στις 5/11 του 1605.

Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας αναφέρεται στην αποτυχημένη προσπάθεια μιας μερίδας 13 Καθολικών συνωμοτών να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας 36 βαρέλια πυρίτιδας στα υπόγεια του παλατιού του Γουστμίνστερ, που στέγαζε το Βρετανικό Κοινοβούλιο, ως αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α' και στα σκληρά μέτρα του προτεστάντη βασιλιά απέναντι στους καθολικούς.

«Remember, remember, the 5th of November» είναι το σύνθημα για τη μέρα αυτή.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή έγινε παγκόσμια χάρη στην ταινία V for Vendetta του Τζέιμς ΜακΤιγκ, το 2005, και προκάλεσε ολόκληρο κίνημα χακτιβιστών που ονομάστηκαν «Anonymous» με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό σύστημα και τη συμπάθειά τους στο κίνημα.

Με σημαία τους τις λέξεις "δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία", η οργανωμένη κοινότητα «Anonymous» καλεί τέτοια ημέρα παγκοσμίως, τους πολίτες να συμμετάσχουν στην «Πορεία Χιλιάδων Μασκών».

Φέτος στις 5 Νοεμβρίου στις 18:00 ώρα Αγγλίας οι Anonymus δίνουν ραντεβού και πάλι με σημείο συνάντησης την πλατεία Τραφάλγκαρ, στο Λονδίνο. Η πρόσκλησή τους αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε τους πάντες, σε φιλική συγκέντρωση του νου. Δείτε την σαν ένα Tea Party. Σαν σύνολο μπορούμε να ανταλλάξουμε τις ιδέες μας και να τις μοιραστούμε με τον κόσμο. Στις 5 Νοεμβρίου, καλούμε το μεγάλο έθνος μας, να συμπαραταχθεί μαζί μας σε ένδειξη αλληλεγγύης, στον αγώνα μας και στις προσπάθειές μας. Η κυβέρνησή μας μάς έχει απογοητεύσει. Η ελευθερία δεν υφίσταται πλέον. Ελάτε μαζί μας να διαδηλώσουμε ειρηνικά στη χώρα μας και στις πρωτεύουσες των χωρών, ώστε να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη λιτότητα, διαμαρτυρόμαστε κατά της προσβολής των δικαιωμάτων μας, διαμαρτυρόμαστε μαζί με τα παιδιά μας, τους γονείς, τους συγγενείς...»

Keywords
Τυχαία Θέματα