Ο Σουμάχερ ίσως να μην θυμάται να μιλάει και να γράφει!

16:44 9/4/2014 - Πηγή: AEK365

101 μέρες μετά από το σοβαρό ατύχημα που είχε στις γαλλικές Άλπεις ο Μίκαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα με τους ειδικούς να επισημαίνουν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Γερμανός πρώην πρωταθλητής της F1 σε περίπτωση που συνέλθει πλήρως.
Αρχικά, θα υπάρχει θέμα με την κίνηση του Γερμανού γιατί ο Σουμάχερ είναι εδώ και 101 ημέρες στο κρεβάτι και δεν αναμένεται να «ξυπνήσει» πλήρως άμεσα. Τούτο σημαίνει πως οι βασικοί μύες

του σώματός του έχουν ατροφήσει και θα απαιτηθεί φυσιοθεραπεία ώστε να μπορέσει σταδιακά να επανέλθει σε καλή κατάσταση.
Πέραν τούτου, όμως, θα έχει κι άλλα «θέματα» για να αντιμετωπίσει. Άλλωστε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ανθρώπων που έχουν μείνει τόσο πολύ καιρό σε κώμα, έχει παρατηρηθεί αδυναμία στον λόγο, ακόμα και στη γραφή. Ο Σουμάχερ, δηλαδή, θα είναι σαν ένα μικρό παιδί, το οποίο θα πρέπει να μάθε τα βασικά πράγματα απ' την αρχή.
Πάντως στα ευχάριστα των τελευταίων ημερών ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του βετεράνου πιλότου, Ζαν Αλεζί, ο οποίος επισκέπτεται συχνά τον Γερμανό πρώην αντίπαλό του στο νοσοκομείο. «Στην αρχή ο Μίκαελ αντιδρούσε μόνον σε ερεθίσματα πόνου. Όμως την τελευταία φορά που βρέθηκα στο νοσοκομείο διαπίστωσα πως η πρόοδος είναι σημαντική. Μίλησα με την οικογένειά του και βλέπουν κι αυτοί πως υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη. Πάντως ο δρόμος για τη ζωή είναι ακόμα μακρύς» είπε ο Γάλλος πιλότος.

Keywords
Τυχαία Θέματα