Ο Σέρβος πρόεδρος ζήτησε συγχώρεση για τη Σρεμπρένιτσα

16:16 25/4/2013 - Πηγή: AEK365

Με μια ιστορική του εμφάνιση στη βοσνιακή τηλεόραση ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς απολογήθηκε για τα εγκλήματα της χώρας του κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και ζήτησε συγχώρεση για την σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. "Γονατίζω και ζητώ συγχώρεση για τη Σερβία αναφορικά με το έγκλημα που έγινε στη Σρεμπρένιτσα.

Απολογούμαι για τα εγκλήματα που διέπραξε κάθε άτομο στο όνομα της χώρας μας και των πολιτών της" ήταν η ιστορική δήλωση του Νίκολιτς που όμως δεν ικανοποίησε τους μουσουλμάνους Βόσνιους που περιμένουν από τους Σέρβους να παραδεχθούν πως ήταν μια πράξη γενοκτονίας.

Η Μουνίρα Σούμπασιτς πρόεδρος της ένωσης "Μητέρες της Σρεμπρένιτσα" τόνισε για τη δήλωση του Νικολιτς: "Δεν χρειαζόμαστε από κανέναν να γονατίσει και να ζητήσει συγχώρεση. Θέλουμε να ακούσουμε τον Σέρβο πρόεδρο και τη Σερβία να λένε τη λέξη γενοκτονία".

Από τις 11 Ιουλίου του 1995 έως τις 25 του ίδιου μήνα ομάδα του Σερβικού στρατού μαζί με το παραστρατιωτικού γκρουπ "Σκορπιού" αλλά και Έλληνες εθελοντές προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου σφαγή στην βοσνιακή πόλη με περίπου 8.500 θύματα. Θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα